Uppgifter: Poängmaskinen på väg att återförenas med topplaget

Uppgifter: Poängmaskinen på väg att återförenas med topplaget

Tony Mårtensson har rosat marknaden utomlands under de senaste säsongerna. Nu är poängmaskinen på väg tillbaka till Sverige. Där han kan komma att återförenas med sin gamla klubb Linköping, enligt Sportbladet.

Tony Mårtenssons tid i Linköping kan inte beskrivas som något annat än en toksuccé. Under sina fyra säsonger i klubben vann 36-åringen den interna poängligan tre gånger i sträck.

Dessutom tilldelades poängmaskinen guldhjälmen under säsongen 2007/08, som hela ligans mest värdefulle spelare. Dock fick han inte med sig något SM-guld från den framgångsrika tiden. Mårtensson ledde LHC till två raka finaler, men båda slutade med förlust.

Nu kan veteranen komma att få en ny chans att vinna den där efterlängtade SM-titeln. Svensken, som för närvarande spelar för schweiziska Lugano, har redan annonserat offentligt att han kommer att flytta hem till nästa säsong. För att hitta en plats där familjen kan stadga sig.

Enligt källor till Sportbladet har det fått Mårtenssons forna klubb Linköping att ta till handlingar. Den nuvarande SHL-trean har enligt rapporter till Sportbladet erbjudit centern ett kontraktsförslag.

Om det blir en återförening eller inte återstår att se. Än så länge vill Mårtensson inte kommentera ryktet om en potentiell återförening.
– För tillfället vill jag fokusera hundra procent på slutspelet med Lugano. Framtiden får vi ta efter det, säger han till Sportbladet.

Även Brynäs och AIK uppges enligt Sportbladet vara intresserade av Mårtenssons signatur.

LÄS MER: Här går fansen ihop – i gemensam protest mot svensk hockey.

Se Tony Mårtensson briljera för Linköping: