Uppgifter: Poängmaskinen kan återvända till svensk hockey – har bjudits ut till flera SHL-lag

Andrew Calof kan vara på väg till SHL.
Enligt HockeyNews har poängmaskinen erbjudits till SHL-lag.

Andrew Calof, 29, kom till Sverige från collegeligor i USA 2014. Det blev braksuccé direkt med Skellefteå.

Vann SM-guld

Under forwardens två första säsonger i klubben gjorde han imponerande 35 respektive 34 poäng, och blev en riktig nyckelspelare och publikfavorit. Men efter en svagare säsong, 2016/2017, med bara 17 gjorda poäng, så gick flyttlasset i stället till Växjö Lakers.

180423 Växjös Andrew Calof när Växjö firar SM-guldet på Stortorget den 23 april 2018 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Där blev det ny succé med 41 poäng i grundserien, och ytterligare sju i slutspelet – då Växjö dessutom vann SM-guld. Calof plockades efter jätteframgången till KHL, där han varit de två senaste säsongerna.

Erbjudits till SHL

Men det står redan klart att det inte blir någon fortsättning i Traktor Chelyabinsk till kommande säsong, och nu kan han vara nära en återkomst till svensk hockey. Enligt HockeyNews har nämligen poängmaskinen erbjudits till flera SHL-klubbar.

180201 Växjös Andrew Calof jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Växjö den 1 februari 2018 i Jönköping. Foto: Stefan Lantz / BILDBYRÅN

Rögle söker en toppforward, men sportchefen Chris Abbott vill inte kommentera huruvida Calof är aktuell.

– Det är en bra spelare som har visat sin kvalité i SHL förut. Men jag kommer inte kommentera huruvida vi är intresserade av honom, säger han till sajten.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!