Uppgifter: Nyckelbacken kan lämna laget – för SHL-konkurrenten

Han var en av lagets viktigaste spelare när Oskarshamn gick upp i SHL.
Men nu kan Oskar Nilsson lämna nykomlingen.
Och flytta till en SHL-konkurrent, rapporterar lokaltidningen NSD.

När Oskarshamn överraskade alla och gick upp i SHL var Oskar Nilsson en viktig nyckelback. Men debutsäsongen i SHL har inte blivit vad han hoppats på.

Kan lämna SHL-laget

SHL-backen har fått höstsäsongen förstörd av den otäcka tacklingen från Brendan Shinnimin i början av hösten. Nu kan han också lämna Oskarshamn – för en annan SHL-klubb.

Oskar Nilsson, Oskarshamn
191230 Oskarshamns Oskar Nilsson under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Oskarshamn den 30 december 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

28-åringen är född och hockeyfostrad i Luleå. Nu är han högaktuell för en återkomst till Luleå Hockey igen, rapporterar lokaltidningen NSD.
– Det är några klubbar som har visat intresse för Oskar, men vilka det är vill jag inte kommentera, säger Nilssons agent Erik Wallström till tidningen.
– Hans avtal går ut och det är väl mycket troligt att han även kommande säsong spelar i SHL.

För SHL-konkurrenten

Nilsson återvände till svensk hockey inför förra säsongen efter flera år i Norge. Och fick då uppleva en makalös säsong när lilla Oskarshamn stod för en riktig skräll och tog sig upp till SHL.

Oskar Nilsson, Oskarshamn
190928 En banderoll med texten ”Krya på dig Oskar” som en hälsning till Oskarshamns Oskar Nilsson inför ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Luleå den 28 september 2019 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170

Nuvarande kontraktet med IKO går ut efter säsongen och Luleå uppges vara det hetaste alternativet till nästa säsong. Men Luleå vill inte uttala sig om intresset.
– Jag vill inte kommentera spelare som spelar i ligan. Jag säger inget om Oskar eller någon annan spelare som inte spelar för Luleå i dag, säger Luleås sportchef Stefan ”Skuggan” Nilsson till lokaltidningen.

LÄS MER: Bekräftat: Svenskstjärnan lämnar europeiska storklubben – nu tokaktuell för SHL-återkomst