Uppgifter: NHL-svensken kan bli bortbytt – mot Pittsburgh-stjärnan

.

Pittsburghs stjärna Phil Kessel ska vara på väg bort från klubben.
Enligt sajten The Athletic kan forwarden bli bortbytt – mot en svensk.

Pittsburgh Penguins har haft en lång, framgångsrik period med storstjärnorna Sidney Crosby och Evgeni Malkin som ledarfigurer. Men den här säsongen gick inte alls som tänkt.

Ryktades om Malkin

Laget fick kämpa sig till en slutspelsplats och väl där åkte man ut i fyra raka mot New York Islanders. Så nu väntas det bli förändringar i Penguins trupp.

Det har till och med ryktats att Malkin kan offras av klubben. För några veckor sedan spekulerades i att ryssen skulle tänka sig en flytt och att New York Rangers och Florida Panthers var intresserade.

Men nu handlar ryktena i stället om amerikanen och kultspelaren Phil Kessel. 31-åringen har en fin säsong bakom sig och gjorde 82 poäng på lika många matcher. Det är hans näst bästa säsong i karriären.

170608 Pittsburghs Phil Kessel jublar efter att ha gjort 5-0 under final 5 i Stanley Cup-slutspelet i NHL mellan Pittsburgh Penguins och Nashville Predators den 8 juni 2017 i Pittsburgh. I bakgrunden deppar Nashvilles Pontus Åberg.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87467

Det har tidigare ryktats om att Kessel inte kommit överens med tränaren Mike Sullivan. Det tillsammans med att Kessel har en lönetaksträff på 8 miljoner dollar, gör att många tror att en flytt är nära.

Enligt The Athletic har det gått så långt att Pittsburgh förhandlar med Minnesota Wild om en flytt. Sajten uppger att Pittsburgh kan få Jason Zucker och svensken Victor Rask i utbyte.

Tung säsong

26-årige Rask inledde förra säsongen i Carolina, men blev sedan bortbytt till Minnesota. Svensken hade en skadefylld säsong och fick inte heller något lyft efter flytten. Det blev 23 matcher och endast fyra poäng i Wild.

Rask gjorde sin bästa NHL-säsong 2015/16, då han gjorde 21 mål och totalt 48 poäng för Carolina.