Uppgifter: Leksand jagar nyförvärv – är i kontakt med NHL-meriterad poängmaskin

Leksand jagar förstärkning.
Enligt Expressen är man i kontakt med Carter Camper.
Han kommer senast från AHL – men har även matcher i NHL i bagaget
.

Leksand var förra säsongen tillbaka i SHL – men det gick inte som planerat. Dala-laget var under hela säsongen fast i tabellens bottensikte, och hade det inte varit för att coronavirusets spridning tvingade säsongen att ställas in så hade Leksand tvingats till kval för att hålla sig kvar.

Nära spännande namn

Framför allt så var det målskyttet som man hade stora problem med, och det har lett till en frenetisk forwardsjakt under våren. Och man har fortfarande luckor att fylla.

190910 Leksands General Manager Thomas Johansson poserar för porträtt under SHL:s upptaktsträff den 10 september 2019 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Nu pratas det om ett riktigt spännande namn. Enligt Expressen så är Carter Camper på Leksands bord.

Otroliga poängsnittet

31-åringen, som senast kommer från AHL, ska enligt tidningen vara sugen på en Europa-flytt. Men då erbjudanden dröjt från KHL och Schweiz så har SHL dykt upp som en trolig flytt.

Chicago Blackhawks forward Nick Schmaltz, left, chases the puck against Columbus Blue Jackets forward Carter Camper during the first period of a preseason NHL hockey game in Columbus, Ohio, Tuesday, Sept. 19, 2017. (AP Photo/Paul Vernon)

Flera klubbar i SHL ska ha fått Camper ”på sitt bord”, och däribland Leksand som ser en möjlighet för en värvning. Camper har gjort tre NHL-matcher i karriären, men har på 558 matcher i AHL noterats för 421 poäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!