Enorma vändningen kring Lias Andersson – New York Rangers ändrar sig helt: ”Det kan jag bekräfta…”

Han stängdes av från New York Rangers.
Enligt GP så har dock klubben kovänt – och vill ha Lias Andersson i slutspelet.
– Vi har dialog med Rangers, det kan jag bekräfta, säger hans agent till tidningen.

Lias Andersson har länge varit en av Sveriges mest lovande hockeyspelare, men han har inte levt upp till de högst ställda förväntningarna i New York Rangers. I vintras, efter att ännu en gång skickats ner i AHL, så tröttnade han.

Vill locka över Lias

Lias ska enligt uppgifter ha vägrat att dyka upp på en samling – och straffades med att stängas av från Rangers. Det hela slutade med att Lias Andersson i stället tillbringade våren i Sverige, SHL och HV71, där uppgifter hittills pekat på att han blir kvar även under nästa säsong.

Lias Andersson, HV71
200307 HV71:s Lias Andersson tackar de tillresta supportrarna efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 7 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Men nu kommer den stora vändningen. Enligt GP har New York Rangers tagit kontakt med Lias och hans representanter för att få honom till USA – redan i sommar.

”Vi har en dialog”

Det för att använda Lias Andersson i slutspelet, där totalt 24 lag spelar och där spelarrotationen förväntas vara stor.

– Vi har dialog med Rangers, det kan jag bekräfta. Men vad som sägs emellan oss kommer jag av respekt för alla inblandade inte att kommentera, säger Anderssons agent Patrik Aronsson till tidningen.

Lias Andersson, New York Rangers
180403 Rangers Lias Andersson under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 3 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87670

Inte heller Lias Andersson, som den gångna säsongen gjorde 12 poäng på 15 matcher i SHL, vill kommentera.

– Jag vet inte vad jag får säga och inte, säger han kort.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!