Uppgifter: JVM-stjärnan klar för SHL-klubben – nobbar rivalen

Samuel Ersson har gjort stor succé i Västerås målbur.
Men till nästa säsong väntar större utmaningar.
Enligt uppgifter till Sportbladet är han klar för spel i sin förra klubb Brynäs.

Under juniortiden gjorde Samuel Ersson stora avtryck i Brynäs. Det ledde också till en SHL-debut, men sejouren i klubben skulle ta slut.

JVM-plats efter succén

Inför säsongen valde målvakten att lämna för spel i Västerås. Där var tanken att han skulle ge Marcus Dahlbom en kamp om förstaspaden, men har dominerat totalt.

19-åringen har hållit tre nollor och har bäst räddningsprocent i hela ligan. Det har bland annat bäddad för att Ersson tog en plats  i JVM-truppen och kämpar om förstaspaden.

Insatserna under hösten har lett till att många klubbar fått upp intresset. Och enligt uppgifter till Sportbladet står det klart att han byter klubb till nästa säsong.

En återkomst till Brynäs ska vara klar.

”Ersson klar för Brynäs”

Enligt uppgifter har Ersson redan skrivit på för sin förra klubb Brynäs.

Föreningens nyblivne sportdirektör Andreas Dackell hymlar inte med att man är intresserade men vill inte bekräfta uppgifterna.
– Han har en riktigt bra säsong bakom sig, bra målvakt. och ja, han är intressant för oss, säger Dackell till Sportbladet.

Dementerar uppgifterna

Uppgifterna gör även gällande att flera SHL-klubbar var med i kampen om jättetalangens signatur, som själv dementerar till Sala Allehanda att det är klart.

Linköping ska ha varit en av dem, men fick alltså nobben. I stället ser det nu ut att bli en återkomst i Brynäs för Ersson, som redan har undertecknat kontraktet.

I och med att Ersson ska vara klar kommer David Rautio få lämna klubben, uppger kvällstidningen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/DkC6oheRTsZ0vRxo2kdGIxr6qdR3ZEGJE6O_-5XydjQK8K7zvP7EK0tuXbX_zb4N?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Sjuka siffrorna – så överlägsen är Elias Pettersson i NHL

JVM 2019 hockey: TV-tider, spelschema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);