Uppgifter: Här är oväntade namnet på nya NHL-klubben i Seattle!

Nu har det nya NHL-laget avslöjats.
Till säsongen 2021-22 kliver Seattles nya expansionslag in i världens bästa hockeyliga.
Enligt uppgifter i Nordamerika ska nya laget heta Seattle Kraken.

Sedan en längre tid tillbaka har det stått klart att NHL ska få ett nytt expansionslag. En helt ny organisation håller på att skapas i Seattle och blir NHL:s 32:a lag.

Nya NHL-laget

Från och med säsongen 2020-21 kliver Seattles nya lag in i världens bästa hockeyliga, NHL. Nu uppger flera nordamerikanska medier att även namnet är klart för nya NHL-laget.

Seattle Kraken, NHL
Seattle. FOTO: Wikipedia

Ägarna, med Hollywood-producenten Jerry Bruckheimer i förarsätet, har bestämt sig för att namnet ska vara Seattle Kraken. Och då Seattle är en hamnstad finns här en tydlig koppling till det mytomspunna havsodjuret.

Här är namnet

Kraken är ett enormt havsmonster som härstammar från norsk och isländsk sjömanstradition. Det är en gigantisk bläckfisk med långa armar som sliter skepp i stycken.

Seattle Kraken, NHL
Kraken. FOTO: Wikipedia

Här finns även en tydlig koppling till producenten Bruckheimer, som ligger bakom kända filmerna ”Pirates of the Caribbean”. Där just ”The Kraken” är med.

”På havets botten”

I natt dementerade dock nya NHL-laget på sitt officiella Twitterkonto att ett namn är klart än. Men de meddelar också att de ”söker ett namn överallt, på havets botten så väl som i de djupaste skogarna och på de högsta bergstopparna”.

Men flera nordamerikanska medier är helt övertygade om att namnet Seattle Kraken är spikat och klart. Nu är det bara kvar att arenan ska bli färdigbyggd och sedan är det dags att börja jaga spelare.

https://twitter.com/cahterhart/status/1222628251769757696

LÄS MER: Uppgifter: Toppklubbens värvningsbomb – VM-målvakten klar för spel i Sverige