William Nylanders hånfulla passning till pappa Michael – efter nya jättesuccén: ”Han kunde ju inte…”

William Nylander succé bara fortsätter.
I natt gjorde han mål för femte matchen i rad – och är nu bara två mål från att tangera Michael Nylanders rekordsäsong i NHL.
Efter vinsten mot Dallas kom William med en klockren pik mot sin pappa.

William Nylander var långt ifrån toppform under den förra säsongen. Halva missade han då han och Toronto Maple Leafs inte kunde komma överens om ett kontrakt, och under våren kom han inte alls upp i nivå.

Målskytt igen

Men under hösten har han visat att han är värd alla de miljoner kronor som Toronto Maple Leafs investerade i honom. Svensken har varit en av Torontos allra bästa spelare, och har nu nått en riktig monsterform.

William Nylander, Toronto Maple Leafs
171223 Maple Leafs William Nylander under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 23 december 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87574

I nattens match mot Dallas Stars gjorde Nylander, direkt i den tredje perioden, målet som betydde 4-2 för Maple Leafs. Toronto vann till sist med 5-2, och man har därmed rejält hugg på slutspelsplatserna i ligan.

Piken till pappa

Och för William Nylander betydde nattens mål hans 24:e för säsongen – och han har nu även gjort mål fem matcher i rad.

– Det flyter på. Jag tycker att vi haft bra kemi i kedjan och spelat bra åt båda håll mestadels och vi har kunnat hålla ledningen nu i dom här två sista matcherna, säger han till HockeyNews.

171226 Michael Nylander tillsammans med sönerna Alexander Nylander och William Nylander efter ishockeymatchen i JVM mellan Belarus och Sverige den 26 december 2017 i Buffalo. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Hans 24 mål betyder även att han med råge närmar sig pappa Michael Nylanders NHL-rekord, då han som mest under karriären noterades för 26 mål under en säsong. I natt skickade därför William en klockren pik till sin pappa.

– Ja, det är kul med tanke på att han inte kunde skjuta så borde jag kunna göra fler mål än honom, säger Nylander.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!