Uppgifter: Frölundas storstjärna lämnar – klar för storklubben

Uppgifter: Frölundas storstjärna lämnar – klar för storklubben

Jan Mursak anlände till Frölunda i början av januari och satte avtryck direkt. 
I debuten mot HV71 blev han tvåmålsskytt och totalt gjorde han 23 poäng på 21 matcher. 
Men nu skriver schweiziska Neue Zürcher Zeitung att han är på väg till SC Bern i Schweiz.

Frölundas säsong tog slut i kvartsfinalen där Malmö Redhawks blev för svåra. Efter uttåget har väntas flera spelare lämna. Adam Almqvist har ryktats vara klar för SC Bern, backtrion Matt Donovan, John Nyberg och Rasmus Dahlin lär också har gjort sitt, uppger Sportbladet. Den sistnämnde kommer med all sannolikhet att spela i NHL nästa säsong.

Nu kommer nästa smäll för Göteborgsklubben.

Jan Mursak lämnar för Schweiz

Enligt schweiziska Neue Zürcher Zeitung följer den slovenske forwarden Jan Mursak med Adam Almqvist till SC Bern, som med sina åtta ligatitlar är en av landets absolut största klubbar. Den 30-årige centern kom till Frölunda mitt under säsongen och blev omedelbart en publikfavorit i Scandinavium. Mursak gjorde två mål i debuten mot HV71 och följde upp det med totalt 23 poäng på 21 matcher, slutspelet inräknat.

Övergången till SC Bern är ännu inte officiell, men Mursak har i alla fall bekräftat att det inte blir NHL eller KHL.
– Jag är inte redo att ta några beslut ännu, men jag gillar allt i Frölunda och tänker inte återvända till NHL eller KHL, sa han till Sportbladet inför kvartsfinalen.

30-åringen har ett långt förflutet i Nordamerika där han spelade för Detroit Red Wings och Grand Rapids i AHL. Han har även flera starka säsonger i KHL och framför allt CSKA Moskva bakom sig. Mursak var dessutom lagkapten i det Sloveniens landslag i OS i Sydkorea.

DELA artikeln om du kommer sakna Mursak i SHL!

LÄS MER: Här är Filip Forsbergs fräcka Leksandshån – efter uttåget mot Mora