Uppgifter: Frölunda in i jakten – vill prestigevärva stora succéspelaren före rivalerna

Nick Ebert ryktas till SHL.
Men inte till sin tidigare klubb, Örebro.
Enligt uppgifter är dock Frölunda med i jakten.

Nick Ebert gjorde sin enda hela SHL-säsong under 2018/2019, då med Örebro, och det blev enorm succé. På 49 matcher gjorde backen imponerande 33 poäng, vilket ledde till stort intresse utomlands.

Intresse från SHL

Ebert flyttade till Nordamerika, men några matcher i NHL blev det aldrig. I stället har han tillbringat tiden i AHL, där det totalt blivit 47 matcher och 16 poäng.

Nick Ebert, SHL
190312 Örebros Nick Ebert jublar vid 3-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Mora den 12 mars 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Nu ser han ut att vara nära en återkomst till Europa. I helgen meddelade han själv, i en intervju med Nerikes Allehanda, att det finns stort intresse.

Frölunda jagar

Dock inte från hans tidigare klubb Örebro, som enligt uppgifter inte är aktuella.

– Just nu har jag erbjudanden från fyra–fem SHL-lag och några KHL-lag som jag sitter och funderar över, sa Ebert till NA.

190216 Örebros Nick Ebert under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Örebro den 16 februari 2019 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Men nu kommer uppgifter om lag som däremot är intresserade. Enligt sajten rakapuckar.com så är Frölunda ett av lagen som är med i jakten. Göteborgs-klubben har under våren varit tydliga med att en toppback ska in, och vill det sig rätt så kan det alltså bli Ebert.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!