Uppgifter: Förre SHL-spelaren kan återvända till svensk hockey – högaktuell för toppklubben

Han har gjort 181 matcher i SHL hittills.
Nu kan Edwin Hedberg återvända till svensk hockey igen.
26-åringen är högaktuell för en flytt till Modo, rapporterar Mr. Madhawk.

Med sin skickliga skridskoåkning och sitt rappa skott slog han igenom i Modo i början av 2010-talet. Sedan lämnade Edwin Hedberg Örnsköldsvik och tog chansen i KHL.

134 KHL-matcher

Det blev 134 matcher och dryg två säsonger i KHL med kroatiska Medvescak Zagreb innan han återvände till SHL igen 2017. Hedberg har representerat både Rögle och Skellefteå AIK senaste åren.

Edwin Hedberg, SHL
190331 Skellefteås Edwin Hedberg under kvartsfinal 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Skellefteå den 31 mars 2019 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Men förra säsongen flyttade forwarden utomlands igen och hann med spel i både finska Ässät samt tjeckiska Litvinov. Nu är 26-åringen på väg tillbaka till svensk hockey återigen.

Åter till Sverige

Hedberg är högaktuell för en flytt tillbaka till allsvenska toppklubben Modo, rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk.
– Vi är intresserade av Edwin. Han har en historia här och en en bra hockeyspelare. Men ingenting är klart, säger Modos sportchef Fredrik Glader i ett uttalande.

Edwin Hedberg, SHL
190105 Skellefteås Edwin Hedberg under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Färjestad den 5 januari 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Enligt agenten Claes Elefalk är huvudpris fortfarande att fortsätta spela utomlands. Men enligt trovärdiga uppgifter till kvällstidningen är Modo och Hedberg långt gångna i förhandlingarna och mer eller mindre överens.
– Han kommer inte ha någon brådska i sitt beslut, och kommer träna mestadels själv i sommar, säger agenten Elefalk som kommentar.

Edwin Hedberg har gjort 181 matcher och 51 poäng i SHL hittills under karriären. Senaste säsongen blev det 11 poäng på 24 matcher i finska ligan och 3 poäng på 12 matcher i tjeckiska ligan.

LÄS MER: Jättevändningen: SHL-stjärnan kan nu stanna – efter fansens enorma gåva