Uppgifter: Förre Frölundaforwarden bryter med utländska klubben – comeback till SHL igen?

.

Han lämnade Frölunda för att prova på spel i Schweiz.
Nu har Pontus Widerström brutit med Zug, enligt swisshockeynews.
Kan 25-åringen återvända till SHL igen nu?

Efter många säsonger i Frölundas organisation så ville Pontus Widerström lämna Sverige och pröva på hockeylivet i Schweiz. Men efter en säsong verkar den drömmen redan vara över.

Kan lämna Schweiz

Det blev totalt 10 poäng på 33 matcher för Zug i schweiziska ligan och även 8 poäng på 12 matcher för B-laget den gångna säsongen. Det ser ändå inte ut att bli någon fortsättning i Zug för svensken.

Pontus Widerström, Frölunda
171226 Frölundas Jakob Stenqvist, Pontus Widerström och Adam Almqvist deppar när dom lämnar isen efter ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 26 december 2017 i Malmö.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91930

25-åringen är nämligen på väg bort från schweiziska toppklubben redan efter en säsong. Swisshockeynews rapporterar att Widerström ska ha brutit med Zug.

Aktuell för SHL?

Nu kan forwarden vara aktuell för en återkomst till Sverige igen. Widerström gjorde fem säsonger i Frölundas A-lag och var även utlånad till IK Oskarshamn under två säsonger i HockeyAllsvenskan.

Pontus Widerström, Frölunda
171123 Frölundas Pontus Widerström under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Rögle den 23 november 2017 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Kanske kan en möjlig återkomst bli till just Oskarshamn som bygger sin första SHL-trupp någonsin, eller tillbaka till Frölunda igen. 25-åringen har gjort totalt  9 poäng 120 matcher hos Frölunda och sammanlagt 25 poäng 96 matcher i HockeyAllsvenskan.

LÄS MER: Kontraktslöse backstjärnan öppnar för återkomst till SHL!

Finske VM-guldhjälten aktuell för SHL-klubben: ”Ett namn vi tittat på”