Tydliga beskedet i Nordamerika: Nu kan bröderna Sedin bli odödliga – med den mäktigaste utnämningen

Hockey Hall of Fame väljer in nya namn.
Då lyfts Henrik och Daniel Sedin fram som två jättefavoriter.
”Om det är två spelare som är menade för att gå in tillsammans, så är det bröderna Sedin”, skriver Sportsnet.

Daniel Alfredsson har länge haft möjligheten att komma in i Hockey Hall of Fame, men varje år har han nobbats. I år har flera NHL-stjärnor öppet gått ut och krävt att ”Alfie” slutligen väljs in i hockeyns absoluta finrum, men han är inte direkt någon favorit, med tanke på hur det sett ut tidigare år.

Lyfts fram som favoriter

Nej, styrelsen för utnämningen tycks inte ha mycket för Alfredsson, men när fyra tidigare hockeyherrar ska väljas in i natt, så är det ändå en del som talar för att det blir svensk glädje ändå. I år är nämligen första gången som bröderna Sedin kan väljas in, efter att det nu gått tre år sedan man avslutade karriären, och visst finns det mycket som tyder på att de båda väljs med.

180405 Vancouvers Daniel Sedin och Henrik Sedin tackar publiken efter ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

På ansedda Sportsnet går man nu igenom alla möjliga kandidater som kan väljas in – och hyllningarna bara haglar in till tvillingarna, som tillbringade hela NHL-karriären i Vancouver.

”Om det är två spelare som är menade att sida vid sida komma in i HHOF, så är det Henrik och Daniel Sedin”, skriver sajten.

Otroliga statistiken

Tidningen lyfter bland annat fram faktumet att Henrik Sedin var lagkapten, och under karriären vann både Hart Trophy, och Art Ross Trophy, två av de mest prestigefyllda utmärkelserna i NHL. Daniel Sedin vann dessutom även han Art Ross Trophy, och en Ted Lindsay Award under karriären. Dessutom är bröderna den duo som legat bakom mål i NHL näst flest gånger, bara slagna av Wayne Gretzky och Jari Kurri.

180405 Vancouvers Daniel Sedin och Henrik Sedin tackar publiken efter ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Det är dessutom bara en duo (Gordie Howe och Alex Delvecchio) i NHL-historien som spelat fler matcher tillsammans än bröderna. Sajten lyfter dessutom fram faktumet att bröderna skördat framgångar med Tre Kronor – men även att man trots allt aldrig vann Stanley Cup. Men det tycks, trots allt, finnas goda möjligheter för det bästa bröderna NHL någonsin sett.

LÄS MER: Gabriel Landeskogs avslöjande efter Stanley Cup-titeln får alla att rysa – gör bara vinsten ännu mer mäktigare