TV-reportern efter jätteutbrottet: ”Försökte stoppa det”

Det är utbrottet som hela hockey-Sverige pratar om. Nu berättar tv-reportern Lena Sundqvist om vad som hände när Luleås Petter Lasu Nilsson tappade det fullständigt i går kväll.

Ingen kan ha missat det. Luleå åkte ur SM-slutspelet i går kväll och efter matchen fick en minst sagt frustrerad Luleåtränare i Petter Lasu Nilsson prata med C More i livesändning. Det gick helt åt skogen (läs mer om det här!).

TV-kommentatorn Lena Sundqvist fick agera reporter och ställa frågorna till Lasu Nilsson och nu berättar hon om vad som egentligen hände.
– Det är inte rätt av honom, det är klart att det är övertramp på flera nivåer. Det man själv tänker över är om man hade kunnat avsluta den tidigare, vilket var det man försökte göra och få bort honom från situationen, säger hon till SportExpressen.

Det blev inte direkt många frågor från Sundqvist när Lasu Nilsson gick all-in med sin ilska.
– Det är alltid en obekväm situation att prata med en väldigt besviken människa. Men jag tycker inte det är grejen att jag är obekväm i situationen, det handlade om att få honom ur situationen, för han var ju inte i ett läge att stå där i live-tv. Det är ju mer för hans än för min skull, säger hon till SportExpressen.
– Jag har pratat med min producent om hur vi hanterade det. Jag försökte ju ta mig ur situationen så fort som möjligt men då gasade ju han på och det går inte precis att avbryta honom heller.

LÄS MER: Här tappar Luleåtränaren det helt: ”Jag skulle kunna mörda”.

Se den omtalade intervjun här igen: