TV-profilens tuffa kamp under SHL-slutspelet: "Nu orkar jag inte mer"

TV-profilens tuffa kamp under SHL-slutspelet: ”Nu orkar jag inte mer”

Petter Rönnqvist har varit en klippa under SHL-slutspelets tv-sändningar.
Men vad tittarna inte sett är att tv-profilen bitit ihop och kämpat mot rejäl smärta i tv-rutan.

C More har gått på högvarv under SHL-slutspelet och tvingats leverera varje dag för att ge tittarna den allra bästa upplevelsen. Populäre TV-experten Petter Rönnqvist är en av dem som kämpat mest.

För vad tittarna inte har haft en aning om är att Rönnqvist bitit ihop rejält för att hålla tillbaka den oerhörda smärta han känt av varje dag. En smärta 44-åringen inte har någon aning om var den kommer ifrån.
– Jag började känna i knäna i början av februari. Jag har ett slitet knä sedan tidigare och trodde först att det var något med det, men nu gjorde det ovanligt ont och sedan gick värken även upp i axlarna. Därefter har det bara förvärrats. Det har varit rejält inflammerat utan att någon kunnat säga var det kommer ifrån, säger Rönnqvist till Sportbladet.

Senaste två månaderna har Rönnqvist fått äta morfinbaserade värktabletter för att kunna klara av vardagen och fortsätta leverera i tv-rutan varje dag. Samtidigt har smärtan bara blivit värre och värre.
– Senaste dagarna har jag bara känt att ”nu orkar jag inte mer, jag åker till akuten och lägger in mig”. De får ge mig något så att ja somnar in, för jag kan inte ha så här ont, säger Rönnqvist som inte alls vill ha något fokus på sina egna bekymmer efter senaste tidens sorgebesked.
– Allting med mig känns så irrelevant efter det som hände i Stockholm i fredags och det tragiska som hände med Markus Olsson under helgen.

Rönnqvist har själv tagit beslutet att fortsätta jobba och han har sina kollegor att tacka för mycket. De gör hans smärtfyllda vardag mycket lättare att ta sig igenom.
– Alla har verkligen ställt upp, jag har känt mig som ett litet barn. Lena (Sundqvist) hämtar kaffe, Tommy (Åström) kör bilen och Lasse (Granqvist) öppnar dörren. Sedan har du Sanny (Lindström) och (Niklas) Wikegård också, det är verkligen ett skönt gäng. De gör det lättare och jag får tankarna på något annat, säger han till Sportbladet.

LÄS MER: Svenske succémålvakten om sina dubbla diagnoser: ”Se det som en särbegåvning”.