TV: NHL-målvaktens sjuka räddning snuvar svensken på givet mål

Målvakterna i hockey har många gånger en otacksam uppgift. Men emellanåt bjuder de på räddningar som är nästintill omöjliga. Kolla in Ryan Millers superräddning från nattens NHL – på självaste Henrik Zetterbergs skott.

Ryan Miller har det tufft i sitt Vancouver Canucks. Laget har endast vunnit fyra av sina inledande 15 matcher och målvakten har fått släppa i snitt knappt tre mål per match. I natt tog sig laget an Henrik Zetterbergs Detroit Red Wings på bortaplan – och Miller skulle trots Vancouvers dåliga facit bjuda på en riktig läckerbit.

Med två minuter kvar av matchen skulle amerikanen precis åka ut till båset för att få in en extra spelare. Samtidigt fick Henrik Zetterberg pucken i egen zon och drog iväg ett skott för att avgöra matchen i tom bur. Men Miller insåg vad som hände. Snabbt vände han på klacken och slängde sig raklång för att rädda pucken i luften. Plocken tog hand om pucken och Miller fick se sig själv göra nattens ruggigaste räddning i NHL.

LÄS MER: Här bjuder målvakten på årets ruggigaste tackling

Kolla in den sinnessjuka räddningen här:

Detroit vann till slut matchen med 3-1. Henrik Zetterberg noterades för två assistpoäng samtidigt som Gustav Nyqvist, Jonathan Eriksson och Niklas Kronwall stod för en vardera. Henrik Sedin gjorde Vancouvers enda mål i matchen.
 
Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.