TV: När Johan Hedberg plötsligt inte såg ett smack – men briljerade ändå

Att vara målvakt kan vara ett av världens svåraste jobb – och det blir inte direkt lättare när man inte ser någonting alls.
Det fick Johan Hedberg uppleva i en NHL-match i januari 2010.

Under sina många säsonger i NHL har Johan Hedberg har nästan alltid fått stå i skuggan av andra stora spelare. Men inte i januari 2010 då burväktaren stod för en minnesvärd prestation, som folk fortfarande pratar om än i dag.

Svenskens Atlanta Thrashers låg under med uddamålet mot Philadelphia Flyers i den sista perioden när den rutinerade målvakten bestämde sig för att stoppa motståndarna på ett spektakulärt sett. En brytning som dessutom blev starten på något än mer minnesvärt.

För efter att Hedberg lämnat kassen och stoppat attacken på rent fotbollsmanér, svartnade det helt för hans ögon. Svensken lyckades helt enkelt förblinda sig själv totalt.

Se här:

https://youtu.be/n64Nt0WrYfs

Räddningen hjälpte dock inte Atlanta som aldrig lyckades trycka in kvitteringen. I stället höll Philadelphia undan och vann med 4-3. Säsongen skulle visa sig bli den sista i Thrashers-tröjan för Hedberg som sedan avslutade NHL-karriären med tre säsonger i New Jersey Devils.

LÄS MER: När ”The Moose” rånade skytten med tidernas straffräddning