När 20-årige Jagr bjöd på ett av tidernas fräckaste Stanley Cup-finalmål

Jaromir Jagr är en av tidernas bästa hockeyspelare och en riktig världsklasslirare på isen. I denna klassiker ser vi hur en 20-årig Jagr har enmans-show i Stanley-Cup-finalen 1992 mot Chicago Blackhawks.

Jaromir Jagr visade förra säsongen att han som 45-åring fortfarande håller på den absolut högsta nivån. Men redan under sin andra säsong i NHL vann han sin andra Stanley Cup och spelade en högst avgörande roll i finalen.

Det var i finalseriens första möte 1992 som Pittsburgh Penguins stod för en makalös upphämtning mot Chicago Blackhawks. Chicago hade först tagit ledningen med 3-0 och sedan med 4-1 efter att Pittsburgh reducerat. Men Pittsburgh och Jágr hade inga planer på att ge sig och vid ställningen 4-3 var det dags för Jagrs uppvisning.

Med några lätta fina dragningar tog han ta sig förbi fyra motståndare och kunde sedan med en backhand sätta pucken i mål. Pittsburgh gjorde sedan ytterligare ett mål och vann matchen med 5-4. Efter den otroliga vändningen blev Pittsburgh en ostoppbar kraft i resterande matcher. Det blev fyra raka segrar för Pittsburgh som därmed vann sin andra Stanley Cup i historien.

LÄS MER: Här slår Jagr det ”omöjliga” NHL-rekordet – och blir störst någonsin

Se den unge Jagrs läckra dragningar fram till solomålet här:

https://youtu.be/haUnOekLbp0