TV-kommentatorn petas från SHL-slutspelet: ”Fått väldigt mycket stöd”

.

Patrik Westberg har gjort sig känd för sin frispråkighet och känsla som kommentator i SHL.
Men när SM-slutspelet inleds finns han inte med.
Westberg petas av C More – och får rikta in sig på Hockeyallsvenskan.

Patrik Westberg har tagit kliv efter kliv som kommentator i C More. För tio år sedan jobbade han på ett hem för förståndshandikappade, men i dag ser vardagen annorlunda ut.

Utsågs till årets kommentator

Westberg har profilerat sig om en av tittarnas absoluta favoritkommentatorer i SHL. Dessutom utsågs han nyligen till ”årets kommentator” av sajten tvmatchen.nu.

Cmors Patrik Westberg innan ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och Örebro den 2 februari 2017 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Den 16:e mars inleds SM-slutspelet med de första åttondelsfinalerna. Men då kommer kommentatorn inte synas i tv-rutan.

Westberg petas i SM-slutspelet

Sportbladet skriver att Westberg ratas från SHL-sändningarna i vår efter grundseriens slut, det trots flera påtryckningar från tittarna.
– Jag måste acceptera beslutet och senaste tiden har jag fått väldigt mycket stöd, både från folk inom hockeyn och ”vanligt folk”. Det har gett mig en jäkla energi att kämpa på. Jag älskar det jag gör och kommer ge allt i varenda match, säger han till Sportbladet.

Westberg har bland annat gjort sig ett namn på sociala medier där han frispråkigt pratar och diskuterar saker med tittarna.

I TV-sändningarna har han hyllats för sin passion för sporten och även den mänskliga sidan när det kommer till intervjuer både under och efter matcherna.

Var utanför topp fem

Redan i januari berättade Westberg att han var utanför platsen som en av de fem kommentatorerna till vårens slutspel.
– Jag hörde mig för ett tag sedan till C More och TV4 och fick beskedet att jag är rankad som nummer sex bland hockeykommentatorerna. Det gör att jag förstår att jag får följa slutspelet från tv även i år, sa han då.

När SHL:s grundserie är över får Westberg, som även kommenterar fotboll för C More, inrikta sig på Hockeyallsvenskan.

”Många tycker om mitt sätt”

Där kommer han kommentera både slutspelsserien och det kommande kvalspelet.

Förhoppningsvis är han med när SM-slutspelet inleds nästa år, säger han.
– Jag vet nästan inte vad jag ska tycka. De som får kommentera slutspelet är oerhört kompetenta. Men det känns som att många tycker om mitt sätt att kommentera och jag har svårt att värdera vad som är rätt och fel. Jag får sikta på att bli ännu bättre och kanske kommer slutspels-chansen i framtiden, säger Westberg till Sportbladet.

De fem som kommenterar SM-slutspelet är Björn Oldéen, Åke Unger, Lasse Granqvist, Lena Sundkvist samt Johan Edlund.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Supportrarnas hatstorm mot Jonathan Dahlén: ”Försöker må bättre”

Uppgifter: Tre Kronor-forwarden lämnar – för känslig flytt till SHL-rivalen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);