Uppgifter: Tre Kronor-forwarden lämnar – för känslig flytt till SHL-rivalen

Uppgifter: Tre Kronor-forwarden lämnar – för känslig flytt till SHL-rivalen

.

Mathias Bromé ser ut att lämna Mora efter säsongen och det en övergång som skakar om kvalstriden i SHL.
Enligt uppgifter till Sportbladet är Tre Kronor-forwarden överens med bottenrivalen Örebro.
– Jag har ingen kommentar till det, säger Bromé till tidningen.

Mora må inte ha haft sin bästa säsong i SHL. Laget kämpar för att undvika negativt kval, men trots det har en av lagets spelare haft en briljant säsong.

Bromé med succé i Mora

Mathias Bromé har varit en av få ljuspunkter i Mora och stått för totalt 31 poäng på 47 matcher. De fina insatserna ledde till att han belönades med en plats i Tre Kronor.

Mathias Bromé of Sweden with a chance to score in front of goaltender Veini Vehviläinen of Finland during the Beijer Hockey Games match between Sweden and Finland on February 10, 2019 in Stockholm. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Mora ligger åtta poäng bakom Örebro på säker mark i SHL-tabellen. Men nu kommer uppgifter om en övergång som skakar om bottenstriden i ligan rejält.

”Klar för Örebro”

Enligt Sportbladet är Mathias Bromé överens med just Örebro om en övergång till nästa säsong. Båda lagen kämpar för en SHL-plats och kan båda tvingas in i en strid om att undvika kval.

I nästsista omgången möts lagen i vad som kan bli en direkt avgörande match om vem som får kvala, vilket gör uppgifterna än mer känsliga.

I februari kom uppgifter på att Bromé var i kontakt med Djurgården om en eventuell flytt till hösten. Samtidigt ska  även Mora ha gett forwarden ett kontraktsförslag vilket han tackat nej till.

Vill inte kommentera

24-åringen är fåordig kring tidningens uppgifter.
– Jag har inga kommentarer till det, tar inget beslut nu. Resten får du ta med min agent Jacob Hedin, säger han till Sportbladet.

Mora ställs i kväll mot Malmö på bortais för att på torsdag ta emot Växjö hemma i Jalas Arena.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Uppgifter: Poängkungen på väg till SHL – här är klubben som vill värva stjärnan

Supportrarnas hatstorm mot Jonathan Dahlén: ”Försöker må bättre”