Trovärdiga uppgifter: Svenske NHL-stjärnan Robin Lehner kan nu trejdas – till nytt NHL-lag

Trovärdiga uppgifter: Svenske NHL-stjärnan Robin Lehner kan nu trejdas – till nytt NHL-lag

Nu kommer uppgifter på att Chicago Blackhawks överväger att trejda Robin Lehner.
Den nya NHL-klubben pekas just nu ut att vara Carolina Hurricanes.
De är väldigt intresserade av svensken, enligt TSN:s Pierre LeBrun.

Inför säsongen flyttade svenske NHL-stjärnan Robin Lehner till Chicago Blackhawks från New York Islanders och skrev på ettårskontrakt. Svensken har också gjort stor succé i nya laget och varit i strålande form den här säsongen.

Lehner kan lämna

Lehner har varit en av de stora anledningarna till att Blackhawks är med på allvar i slutspelsracet. Men nu väntar ett mycket tufft beslut för Chicago.

Robin Lehner, NHL
191206 Chicago Blackhawks goaltender Robin Lehner during a regular season NHL game between New Jersey Devils and Chicago Blackhawks on December 6, 2019 in New Jersey. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88082

Då man har båda toppmålvakterna Lehner och Corey Crawford att tillgå i truppen. Båda sitter på lukrativa kontrakt och NHL-klubben tvingas nu offra någon av duon.

NHL-lagets beslut

Den stora frågan är vem man ska behålla? Veteranen Crawford eller Lehner som faktiskt varit den bättre målvakten den här säsongen men som sitter på utgående kontrakt till sommaren.

Robin Lehner, NHL
110103 Ishockey, JVM, Junior VM, semifinal, Sverige – Ryssland: Robin Lehner, målvakt, Sverige. © Bildbyrån – 85807

Samtidigt har ett NHL-lag visat intresse för 28-årige Lehner och de var också intresserade redan i somras, rapporterar TSN:s trovärdige Pierre LeBrun. Det handlar om Carolina Hurricanes som är väldigt intresserade av att plocka in svenske målvaktsstjärnan, enligt uppgifter.

Just nu har Hurricanes målvakterna James Reimer och Petr Mrazek under kontrakt. Men spanar ändå på förstärkning och tittar mycket åt Robin Lehner, som har en räddningsprocent på 92,2 den här säsongen.

LÄS MER: Skrällen: SHL-klubben nobbade(!) Lias Andersson – efter New York Rangers okända krav