Trovärdiga uppgifter i natt: Här är toppklubben som vill värva Henrik Lundqvist – kan nu ersätta storstjärnan

Henrik Lundqvist vill fortsätta karriären.
Nu tar nya rykten om eventuella klubbar fart.

Och i natt kom mycket spännande uppgifter om en toppklubb som visar intresse.

Henrik Lundqvist har, efter 15 år, lämnat New York Rangers, och är nu helt fri att söka nya klubbar. Och det verkar sannerligen inte saknas intresse i Nordamerika.

Hinten i natt

Det har funnits ihärdiga rykten om att Lundqvist trots allt kommer att avsluta karriären, snarare än att spela för en annan klubb än Rangers i NHL, men de tog han död på i natt. Han gick då ut på Twitter med en tydlig hint om att han fortfarande vill spela.

”Jag älskar fortfarande att tävla. Jag älskar fortfarande den här sporten och jag vill fortfarande VINNA”, skriver han.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
170422 Rangers målvakt Henrik Lundqvist jublar under åttondelsfinal 6 i NHL-slutspelet mellan New York Rangers och Montreal Canadiens den 22 april 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87430

Och nu tycks bara frågan kvarstå om vilken klubb det blir. Det har tidigare framför allt ryktats om klubbar som Colorado Avalanche, St. Louis Blues, Carolina Hurricanes – och Vegas Golden Knights.

Trovärdiga uppgifter

Vegas har den senaste veckan seglat upp som favoriten då det ryktas om att Marc-André Fleury, andramålvakt bakom Robin Lehner, kommer att lämna. Lundqvist skulle i sådana fall bilda målvaktspar med Lehner, men tidigare har rykten har pekat på att Lundqvist inte är sugen på att bli andramålvakt i någon klubb.

Henrik Lundqvist, Frölunda
190430 Goalkeeper Henrik Lundqvist in the mixed zone after team Sweden’s practice session ahead of the Carlson Hockey Games on april 30, 2019 in Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180031

I natt kom dock nya, mycket spännande uppgifter om en helt ny klubb. Det är den trovärdiga och ansedda journalisten Elliotte Friedman som menar att Washington Capitals, som vann Stanley Cup för bara två år sedan, som ska vara intresserade av ”King Henrik”.

– Ett av lagen som har ett seriöst intresse och överväger det är Washington, säger Friedman.

Kan ersätta storstjärnan

Washington Capitals har länge haft storstjärnan Braden Holtby som given förstamålvakt, men han kommer under hösten att söka sig efter nya klubbar, vilket skulle ge en lucka till Lundqvist.

Där skulle svensken agera som en läromästare för supertalangen Ilja Samsonov, som Capitals tror mycket på och som kommer att vara lagets förstamålvakt i framtiden.

I Washington Capitals finns spelare som Alexander Ovetjkin, Nicklas Bäckström och John Carlson – och laget nämns i stort sett alltid som en av favoriterna till Stanley Cup.

LÄS MER: New York Rangers erkännande – därför dumpades Henrik Lundqvist: ”Vi var väldigt ärliga”

Följ 08minuter på Instagram!

Få våra nyhetsbrev!