Tre Kronors vackra gåva mitt under hockey-VM – till Tobias Forsberg: ”Det är så mycket större”

.

Tre Kronor stannar upp i hockey-VM för att hjälpa Tobias Forsberg.
Svenska landslaget ska bidra med en signerad matchtröja till insamlingen.
– Vi stöttar en omtyckt kille, säger landslagskaptenen Oliver Ekman Larsson till Sportbladet.

Efter en lång behandling på sjukhus fick Leksands Tobias Forsberg det tuffa beskedet att han är förlamad. Hockeykarriären är därmed helt över efter en tackling i matchen mot Almtuna i HockeyAllsvenskan i slutet av 2018.

Insamling för Tobias Forsberg

För ungefär två veckor sedan berättade den omtyckte Leksandsspelaren om sitt öde.
”Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar”, skrev Forsberg på Instagram.

Tre Kronor, Tobias Forsberg
180921 Leksands Tobias Forsberg i ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Leksand och Tingsryd den 21 september 2018 i Leksand.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Hans tillstånd har väckt starka känslor runt om i landet och hela hockey-Sverige har gått samman för att hjälpa Forsberg med insamlingar och andra fina initiativ. En stiftelse har även satts för Forsberg som hanteras av Tobias bror Johan och agenten Michael Reander där pengarna ska hjälpa honom att klara av den svåra vardagen som väntar.

Tre Kronors vackra gåva

Nu har även Tre Kronor bestämt sig för att ta en kort paus från hockey-VM och hjälpa Forsberg. Mitt under jakten på VM-guldet i Bratislava vill svenska landslaget skänka en signerad Tre Kronor-matchtröja där alla spelarna har bidragit till stiftelsen för Tobias Forsberg.

Flera av VM-spelarna har verkligen berörts av hockeykollegans otäcka skada.
– Jävligt tufft det som hände. Jag trodde att det nog inte skulle vara någon fara, men så blev det så här. Han är en oerhört fin kille, ger allt på isen och slänger sig med huvudet först om det behövs. Hoppas han får styrka av alla fina ord och omtanke från nära och kära, säger Dennis Rasmussen, tidigare kedjekamrat med Forsberg i Västerås, till Sportbladet.

Tre Kronor, Tobias Forsberg
190513 William Nylander , Alexander Wennberg and Mattias Ekholm of Sweden celebrate the 0-1 goal during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Norway and Sweden on May 13, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87940

– Det är sorgligt, tomt och ledsamt och jag lider med Forsberg. Hockeyn kommer samman ser vi nu och stöttar en omtyckt kille. Det spelar ingen roll om du håller på AIK, Tingsryd eller Leksand. Det här är så mycket större än själva sporten, säger landslagskaptenen Oliver Ekman Larsson till kvällstidningen.

Det var Ekman Larsson som kontaktades av Leksandsspelaren Jesper Ollas och tillsammans kom de överens om att skänka den signerade landslagströjan till stiftelsen.
– En självklarhet. Det minsta vi kan göra, säger OEL till Sportbladet.

LÄS MER: Förre JVM-stjärnan lämnar Nordamerika – nära SHL-klubben!

Erik Karlssons galna målsuccé i natt – avgjorde hyperviktiga mötet för Sharks