Erik Karlssons galna målsuccé i natt – avgjorde hyperviktiga mötet för Sharks

.

Han hade gjort tre mål på hela säsongen.
I natt vaknade dock Erik Karlsson till – och gjorde två mål i San Jose Sharks blytunga övertidsvinst mot St Louis Blues.
– Väldigt gott att det äntligen lossnade lite, säger han till Aftonbladet.

Erik Karlsson var hela hockey-världens hetaste snackis förra sommaren, då han valde att lämna Ottawa Senators för San Jose Sharks.

Första slutspelsmålet

I grundserien gjorde den svenska backstjärnan en godkänd insats, med 45 poäng på 53 matcher – men där han bara gjorde tre mål.

I slutspelet har Erik Karlsson vridit upp nivån ytterligare och varit hela slutspelets kanske bästa back – men målproduktionen har allt jämt sviktat.

Fram tills i natt.

I den tredje semifinalsmatchen mot St Louis Blues så inledde svensken målskytten med fem minuter kvar av den första perioden.

En puck hamnade till Karlsson vid blå, och med trafik framför kassen letade sig pucken hela vägen upp till nättaket för Karlssons första slutspelsmål.

Innan den första perioden hann bortalaget dessutom utöka till 2-0, men Blues gjorde en fenomenal andraperiod och med 20 minuter kvar att spela var ställningen 4-3 till hemmalaget.

Avgjorde förlängningen

Men med minuter kvar kunde Logan Couture, efter en tilltrasslad situation, stöta in kvitteringen och matchen gick till förlängning.

Då höll sig Erik Karlsson framme igen.

Efter en kontroversiell situation hamnade pucken hos svensken som placerat sig fri framför mål, och då gjorde han inget misstag.

– Ja, hehe, det var ju oväntat att jag fortfarande kunde få in någon puck. Nä, allvarligt, det var väldigt gott att det äntligen lossnade lite. Jag tycker jag haft mycket chanser på slutet och att nu få göra ett par i så avgörande läge kändes inte dumt, säger Erik Karlsson till Aftonbladet, och fortsätter:

– Sudden-målet hör till de skönaste jag gjort, det får jag lov att säga. Men jag fick en fin passning av ”Gus”. Det är roligt att han får komma in i protokollet också. Jag vet hur svårt det kan vara efter första trejden men han har bara blivit bättre och bättre hela tiden.

Vilda protester

Efter Karlssons avgörande uppstod vilda protester, då Blues menade att det var en handpass i situationen som föranledde Karlssons mål.

Målet godkändes dock och Sharks leder därmed semifinalserien med 2-1.

– Det är otroligt skönt att vi kan vinna fast vi inte spelar på topp. Det har varit tvärtom några gånger också, att vi förlorat när vi förtjänat att vinna. Det är vad det handlar om nu, man måste hitta sätt att vinna hur det än ser, säger Karlsson.

Screen9

Dela för att hylla vår svenske backstjärna!