Tre Kronors svar – efter den infekterade stämningen i SVT:s VM-studio

.

Tjafset mellan Marie Lehmann och Rikard Grönborg har blivit flitigt diskuterat.
Nu menar Tre Kronor att det kommer absolut inte kommer påverka samarbetet med SVT under resten av turneringen.
– Samarbetet med SVT och all media är viktig för oss, utan svensk media står vi oss slätt, säger landslagschefen Tommy Boustedt till Expressen.

Det var under tisdagskvällen som händelsen inträffade i SVT:s VM-studio i Bratislava.

Sverige hade precis blivit överkörda av Ryssland – det blev förlust med 4-7 – och Rikard Grönborg fick frågor av SVT-programledaren Marie Lehmann.

Lehmann hyllas

Men förbundskaptenen blev märkbart irriterad, och valde att svara på en fråga med lång tystnad, och menade sedan att han blev avbruten av SVT-profilen.

– Jag kände att jag ställde relevanta frågor och plockade upp saker som han har sagt, och jag tycker inte det var något konstigt med det. Jag ser inga problem med mina frågor och tycker inte att det var något konstigt liksom, sa Lehmann till Expressen om händelsen, samtidigt som Grönborg svarade:

– Det var Marie som inte lät mig svara på hennes fråga. Hon ställde en fråga sedan började hon prata i munnen på mig.

190510 Marie Lehmann and Roger Rönnberg pose for a portrait in the SVT tv studio during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 10, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Studioincidenten har efter det varit flitigt diskuterat bland såväl hockeysupportrar som på sociala medier, och under onsdagen gick SVT Sports projektansvarige Max Bursell ut och hyllade Lehmanns frågor.

Han var även övertygad om att irritationen i studion inte kommer påverka fortsatt samarbete mellan SVT och Tre Kronor.

”Påverkar ingenting”

Någonting som Tommy Boustedt, landslagschef på hockeyförbundet, nu instämmer i:

– Från vår sida påverkar det ej något samarbete. Samarbetet med SVT och all media är viktig för oss, utan svensk media står vi oss slätt. SIF (Svenska ishockeyförbundet) är tacksamma för det stora mediala intresse ishockeyn i Sverige röner. Det är våra fans också. Därför har våra representanter (ledare och spelare) en skyldighet att vara tillgängliga i rimlig omfattning. Och det kommer vi alltid att vara, säger han till Expressen.

180520 Svenska ishockeyförbundets utvecklingsansvarige Tommy Boustedt under finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 20 maj 2018 i Köpenhamn.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Tommy Boustedt menar dock att han inte sett incidenten själv, men tonar ännu en gång ned händelsen.

– Jag har inte sett den, har ej hunnit då det varit en massa råddande med flytten till Kosice. Men jag har fått flera mejl med olika uppfattningar. En del tycker att Marie ställde bra frågor och andra tyckte Rikard svarade bra, säger Boustedt och fortsätter:

– Jag vet att både Rikard och Marie är skickliga yrkespersoner inom sina expertområden och att bägge levererar starkt under press. Hur det var denna gång vet jag ej, men journalistik ska beröra, vilket den tydligt gjort denna gång.

Tre Kronor ställs nu mot Finland i kvartsfinal. Den matchen spelas på torsdagskvällen, klockan 20.15.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!