Tre Kronors nya superbesked inför VM – storstjärnan Rasmus Dahlin toksugen på spel: ”Tar första flyget dit”

Tre Kronors nya superbesked inför VM – storstjärnan Rasmus Dahlin toksugen på spel: ”Tar första flyget dit”

Han gör sin bästa säsong i NHL.
Nu kommer ett drömbesked för Tre Kronor.
Rasmus Dahlin öppnar för VM-spel.

Rasmus Dahlin valdes som draftetta för fyra år sedan och har säsong efter säsong tagit stora kliv i sin utveckling. Den här vintern har hans Buffalo Sabres, i vanlig ordning, haft det tungt med poängskörden, och det står redan klart att det inte blir något slutspel under våren.

Öppnar för VM

Men Rasmus Dahlin har fått ett allt större förtroende, och mer offensivt ansvar från sin backposition, och som han tackat och tagit emot. Dahlin kommer att göra sin hittills bästa säsong i världens bästa liga, då han noterats för 43 poäng på 67 spelade matcher.

Buffalo Sabres defenseman Rasmus Dahlin (26) celebrates his goal during the second period of an NHL hockey game against the New Jersey Devils, Sunday, Jan. 31, 2021, in Buffalo, N.Y. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes)

Och nu kommer ett besked som får Tre Kronor att jubla högt. I maj är det VM, och då Sabres missar slutspel så finns chansen för Dahlin att göra VM-debut. Och i en intervju med Viaplay öppnar backstjärnan – minst sagt – för att göra det.

– Jag är jättesugen. Får jag frågan, och chansen, så tar jag första flyget till Finland. Ingen tvekan, säger backstjärnan.

”Det betyder jättemycket”

Dahlin har tidigare spelat JVM och OS med Tre Kronor, men det här blir alltså hans första VM, och det är någonting som betyder mycket för honom.

– Det skulle vara VM-debut för mig, bara det betyder jättemycket. Men också chansen att tävla om en guldmedalj och spela för svenska fans vore otrolig. Senast jag gjorde det var i JVM.

Rasmus Dahlin, NHL
Buffalo Sabres center Casey Mittelstadt (37) celebrates his goal against the New Jersey Devils with defenseman Rasmus Dahlin (26) during the third period of an NHL hockey game Tuesday, April 6, 2021, in Newark, N.J. (AP Photo/John Minchillo) NJJM113

Tre Kronor ser ut att få ett riktigt superlag till turneringen, som spelas i Finland. Sedan tidigare har San Jose Sharks backstjärna Erik Karlsson, samt supertalangen Lucas Raymond – som varit en av hela NHL:s hetaste spelare – öppnat för att spela.

LÄS MER: När Johnny Oduya stod för klassiska överfallet – och plötsligt såg Niklas Wikegårds reaktion i ögonvrån

Få våra nyhetsbrev!