Tre Kronors nya dunderfiasko – nollade mot Belarus

Tre Kronors mardröm bara fortsätter.
Chockförlust mot Danmark igår – och ny stjärnsmäll i dag mot Belarus.
Nu är Sverige riktigt illa ute i turneringen.

Tre Kronor fick sämsta tänkbara inledning på årets VM-turnering i och med förlusten mot Danmark i går. Det var första gången som Danmark slog Tre Kronor i VM-sammanhang.

Efter 4-3-förlusten hade Tre Kronor i dag chansen att revanschera sig mot Belarus.

Men det såg spelmässigt lika krampaktig ut som under lördagen. Och när målen uteblev, spred sig nervositeten.

Så kom då den riktiga kallduschen: Belarus satte 1–0 tidigt i den tredje perioden.

Ett vilt kämpande Belarus gjorde sedan allt för att försvara sin ledning. Sverige hade ett par chanser, bland annat Lawrence Piluts ribbskott.

Men mycket mer än så blev det. Trots att Tre Kronor tog ut målvakten och spelade sex mot fem i över två minuter, lyckades man skapa några riktigt heta målchanser.

Belarus höll undan och vann med 1–0. Det är första gången som nationen besegrar Tre Kronor i ett VM. Det var också första gången sedan 2016 som Sverige blev nollade i en VM-match. Då mot Kanada i kvartsfinalen.

Nu riskerar Tre Kronor att missa slutspelet i VM, det efter de två inledande chockförlusterna. Nu tvingas Sverige plocka en hel del poäng mot motståndare som Schweiz, Tjeckien och Ryssland.