Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Tre Kronors löfte inför träningsmatchen mot Finland: ”Det blir krig”

I kväll väntar en riktig kick off inför World Cup. Det är dags för första träningsmatchen och det blir glödhett direkt när Tre Kronor (se lagets formationer) åker till Finland för att möta de finska lejonen (se lagets formationer) i Hartwall arena.

Men någon träningsmatch lär vi inte få se i kväll när ärkerivalerna drabbar samman i det första av två möten på tre dagar.
– Det kommer inte bli som i träningsmatcherna i NHL där man ställer över spelare. Här kommer det bli full fart i varje match, säger backen Victor Hedman till Sportbladet.
– Jag vet vad som väntar. Det kommer bli högljutt och mycket känslor. Vi kommer spela som vi tänkt göra i World Cup och det blir full fart.

Hedman har dock aldrig mött Finland i Finland. Men det har lagkamraten Patric Hörnqvist, och han är övertygad om att det kommer att smälla duktigt i kväll.
– Finland i Finland, häftig match. Alla kommer vara laddade, vi har inte spelat match på flera månader. Det kommer vara en jäkla energi i den hallen. Det blir krig från början, det kommer det att bli. Verkligen viktigt att markera direkt. Vi måste markera revir och se till att vi verkligen kör, säger Hörnqvist till Sportbladet.

LÄS MER: Peter Forsbergs kritik mot hela World Cup.

trekronorfinlandtraningsmatch

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.