Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Peter Forsbergs kritik mot World Cup

Premiären av World Cup-turneringen närmar sig med stormsteg. Men alla är inte lika sålda på turneringen. En av kritikerna: Peter Forsberg.
– Jag kanske är taskig, men jag ser det som att NHL ska tjäna pengar. Det är därför man har World Cup. Jag tycker att det är viktigare att vara med i OS där killarna ändå kan vinna en guldmedalj, säger Foppa enligt Expressen.

Världens bästa spelare är med. Alla lag spelar på samma ort, Toronto, och förutsättningarna finns för stor hockeyunderhållning. Men det finns också annorlunda inslag, som ett U23-lag med spelare från Nordamerika och ett lag för ”övriga” Europa.
– Det är ett nåt lag som är ett hopplock av Europa nåt lag, världen som inte är från Kanada, och du har ett U23-lag också. Det blir lite konstigt, att man ska ha en sån turnering, säger Forsberg.

foppFoto: Bildbyrån.

Turneringen försvaras dock av Tommy Boustedt, generalsekretare i Svenska ishockeyförbundet.
– Nu får man åtta lag som i stort sett alla lag kan vinna turneringen och så är det inte riktigt på ett OS, då är man nere på kanske fyra-fem lag. Det gör att det förmodligen är den högsta nivån på en hockeyturnering någonsin, säger Boustedt till Expressen.

Tre Kronor inledde träningslägret inför turneringen i veckan och spelar i kväll en första träningsmatch, borta mot Finland. Den matchen börjar 17.00.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.