Tre Kronors drömscenario – för att nå VM-finalen: ”Nu är det bara att köra”

KÖPENHAMN. Tre Kronor tog hem gruppen i och med segern mot Ryssland.
Det gör att laget får en betydligt enklare sida av slutspelsträdet – och slipper både Kanada och Finland.
– Det är några ruskigt bra lag på andra sidan, säger Hampus Lindholm till Sportbibeln.

Tre Kronor gick obesegrade genom gruppspelet i hockey-VM. Efter 3-1-segern mot Ryssland står det klart att Sverige ställs mot Lettland i kvartsfinalen.

Gruppsegern innebar inte endast lättare motstånd i kvartsfinalen – utan betydligt mer. Vägen mot en VM-final kan vara mer bekväm än på länge.

ANNONS: Många tror att de inte kan få lån – men har fel. Zmarta skannar marknaden och hittar bästa möjliga lånealternativ åt dig – helt kostnadsfritt.

Tre Kronor slipper mardrömsmotstånd

I och med övriga resultat hamnar den tuffa trion med Finland, Kanada och Ryssland på andra sidan slutspelsträdet.

Det gör att Tre Kronor inte kan ställas mot någon av dessa förrän i en eventuell final.
– Det är några ruskigt bra lag på andra sidan, men det gäller att vara på hugget. Varje match är en vinna-eller-försvinna-match så det gäller att vi inte släpper av gasen. Nu är det bara att köra, säger Lindholm.

Majoriteten av de svenska spelarna stod över isträningen under onsdagen och valde istället att ta det lugnt och ladda inför vad som komma skall.
– Man ska slå alla så det blir en tuff motståndare, säger Hampus Lindholm till Sportbibeln om att möta Lettland.
– Jag har hört att de spelar bra som ett lag och jobbar hårt så det gäller att vara på hugget.

Ställt mot Lettland: ”Måste vara smartare”

Lettland har blandat och gett under turneringens gång och avslutade med att vinna över värdnationen Danmark för att säkra sin slutspelsplats. Mot Ryssland drog Tre Kronor på sig mängder med utvisningar, något som kritiserade av Tre Kronor efteråt.

Antalet utvisningar är något som Anaheims backstjärna konstaterar måste bli färre när pucken släpps i Royal Arena på torsdagskvällen.
– Vi måste vara lite smartare kanske och kyligaste med vissa grejer. Men det är en het match där känslorna är höga så det är lätt hänt också, säger Hampus Lindholm till Sportbibeln.

ANNONS: Det gäller att vara smart med sin ekonomi. Därför jämför Zmarta över 20 olika banker och långivares villkor åt dig – helt kostnadsfritt. Kolla här vilken ränta du kan få.

LÄS MER: Allt om hockey-VM 2018!

Filip Forsbergs VM-fräckis mot Ryssland – hyllas efter galna draget