Tre Kronors drömavslutning – William Nylander målskytt igen när Sverige segrade

Tre Kronor är hittills obesegrade efter fulltid.
En svit som förlängdes efter segern mot Lettland i den sista gruppspelsmatchen. Nu väntar kvartsfinal.

Tre Kronor har verkligen överträffat förväntningarna under VM:s gruppspel. Inget lag har lyckats vinna mot Johan Garpenlövs mannar efter ordinarie tid, samtidigt som Tre Kronor tagit imponerande segrar.

Klara för VM-kvart

Framför allt den mot hemmanationen Finland där Sverige var strået vassare under straffavgörandet och slog finnarna som hade ett helt publikhav i ryggen. Den enda förlusten kom mot USA förra helgen, där man förlorade på övertid.

220524 William Nylander of Sweden celebrates after scoring 1-0 during the 2022 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Latvia on May 24, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Tre Kronor var redan inför matchen mot Lettland klara för kvartsfinal. Allt handlade för Sverige att säkra en topp två-placering i gruppen, och eventuellt passera Finland i tabellen.

Men Tre Kronor hade svårt att få hål på ett hårt kämpande Lettland, som var piskade att vinna för att ha chans att avancera till turneringens utslagsfas.

Tre Kronor segrade

Men i den andra perioden fick Tre Kronor in ledningsmålet. Det var William Nylander som slog till i powerplay, och stod för sitt fjärde poäng på två matcher.

Resultatet stod sig perioden ut och Tre Kronor gick till vila mellan den andra och tredje perioden i ledning.

Det var Tre Kronor, precis som i de första två perioderna, var dominanta och förande på isen. Men Sverige hade återigen svårt att få hål på den lettiske målvakten.

Men mot slutet av den tredje perioden tryckte Lettland på ordentligt för ett mål. Med två minuter kvar av matchen plockade letterna ut målvakten – men Tre Kronor och Linus Ullmark stod emot och ordnade tre nya poäng in på kontot.