Tre Kronor vinner rivalmötet – klart för OS-kvartsfinal

Sista gruppspelsmatchen i OS-turneringen handlade om vilket lag som skulle slippa åttondelsfinalen och i stället gå direkt till kvartsfinal.

Tre Kronor inledde bäst och Anton Lander gjorde 1–0 på ett friläge. Då hade Pär Lindholm fått ett mål bortdömt för hög klubba.

Andra perioden blev Finlands och kvitteringen till 1–1 var rättvis. Sedan kom Tre Kronor tillbaka i tredje perioden och Patrick Zackrisson kastade sig fram och stötte in 2–1 med dryga tio minuter kvar att spela.

Sedan följde nervösa minuter när Finland öste på precis allt de hade. Och det saknades inte direkt chanser, Finland hade ett powerplay i slutminuterna som var nära att ge kvittering – flera gånger om.

Men Tre Kronor höll undan och kunde göra 3–1-målet i tom kasse när det bara var fyra sekunder kvar.
– Jag tycker vi var värda att vinna den här matchen, säger Kanal 5:s expert Peter Forsberg.

Nu blir det Finland som tvingas spela åttondelsfinal, det mot Sydkorea.

Det var fler än Tre Kronor-spelarna som var nöjda med segern mot Finland…