Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Tre Kronor-stjärnornas hyllningar till ”de tre vise männen”

Tre Kronor har perfekta förutsättningar inför World Cup. För ingen av spelarna kan klaga direkt när man har rådgivare runt sig som heter Nicklas Lidström, Mats Sundin och Daniel Alfredsson. ”De tre vise männen” har även snabbt blivit omtyckta av landslagsspelarna.
– När de säger något vet man att det är viktigt. Det är personer som har vunnit mycket. Att de är med runt laget gör att det känns lite mer professionellt, säger Carl Hagelin till TT och får medhåll av Erik Karlsson, även om stjärnbacken inte riktigt verkar veta vad trion jobbar med.
– Det är svårt att säga exakt vad de gör. Men de behöver inte göra så jävla mycket, de behöver mest vara där. Det är skönt att ha någon att bolla med. De ser ju saker på det sätt som hockey ska ses, säger Karlsson till nyhetsbyrån TT.

Målvaktsstjärnan Henrik Lundqvist har dock koll på legendarernas roll i Tre Kronor och tror att de kommer bli mycket viktiga under World Cup.
– Det är kul varje gång man går in i rummet och ser att de sitter där. Det är så kul att de är här. Även fast jag har spelat med alla tre, så har jag enorm respekt för allihop efter vad de har gjort för svensk hockey och för deras klubblag, säger ”Henke” till TT.
– Den pondusen som alla tre har… De kan styra upp saker om det behövs. Där borta kommer man att få fajtas för rättigheterna; allt från uppvärmningsplats till omklädningsrum. Det är detaljer som kan bli viktiga i sådana här turneringar. Då är det viktigt att ha med tre tunga pjäser när det är dags för förhandlingar.

På söndag kliver Tre Kronor in i World Cup med premiärmöte mot Ryssland.

LÄS MER: Selänne utser Sveriges största hockeylirare någonsin: ”Vi spelade mycket mot varandra”

trekronorradgivarnawc

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.