Selänne utser Sveriges största hockeylirare någonsin: "Vi spelade mycket mot varandra"

Selänne utser Sveriges största hockeylirare någonsin: ”Vi spelade mycket mot varandra”

Tre Kronor och Finland har duellerat två gånger inför World Cup. Finland vann i Finland och Sverige vann i Sverige. Samtidigt har en av Finlands största spelare någonsin skymtats glida runt på läktarna. Likt Tre Kronor med rådgivarna Mats Sundin, Nicklas Lidström och Daniel Alfredsson har även Finland plockat in ovärderlig rutin i Teemu Selänne som rådgivare till lagledningen under World Cup.

Inför mästerskapet har Sportbladet fått en pratstund med den finske legendaren och då kom självklart den givna frågan: Vem är Sveriges största någonsin?
– Oj, så svårt att bedöma. De var alla tre riktigt starka killar och jag har stor respekt för samtliga. Lidström och Sundin spelade jag mot redan i 18-årsåldern, ja… mot Lidström som 16-åring i pojklandslaget. Sedan spelade vi mycket mot varandra i NHL. Det är svårt att jämföra forward med back också. Vissa­ ­gillar blåbär och andra jordgubbar, det finns egentligen inget korrekt svar. Men eftersom jag själv var forward så har väl Forsberg och Sundin fastnat lite extra, säger Selänne till Sportbladet.

Just Peter Forsberg har Selänne en mycket speciell relation med och de båda hockeygenierna har byggt en stark vänskap under deras karriärer i USA.
– Vänskapen som utvecklats genom åren mellan mig och Peter är mycket starkare än själva idrotten. Vår vänskap är för evigt.

LÄS MER: När Peter Forsberg och Mats Sundin bjöd på sanslös magi i World Cup 1996.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.