Tre Kronor-stjärnans ord under hockey-VM – som öppnar för SHL-comeback

.

John Klingberg gör sitt tredje raka hockey-VM nu.
Då öppnar han även dörren till en SHL-comeback.
– Det hade varit kul att göra något sista år hemma i Sverige, säger han till Hockeynews.

Efter några riktiga succésäsonger senaste åren klassas John Klingberg i dag som en av världens bästa offensiva backar. Senaste NHL-säsongen blev det hela 45 poäng på 64 NHL-matcher för Dallas Stars. Och nu har han landat i Bratislava för att leda Tre Kronor till tredje raka VM-guldet.

Jagar guld med Tre Kronor

Klingberg har varit med i de två senaste VM-turneringarna som slutat med blågult guldjubel. I Tre Kronors nuvarande trupp är det bara han och backkollegan Oliver Ekman Larsson som har möjligheten att vinna sina tredje raka VM-guld.

John Klingberg, Tre Kronor
190514 John Klingberg of Sweden at a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 14, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87941

Och det har Tre Kronor även goda chanser till att göra. Med hela 21 NHL-spelare i truppen.
– Det är en av anledningarna att man kommer också när man har blivit utslagen, som jag blev nu. Man kollar på laget, hur bra laget det är, och hur bra chans man har att vinna. Då vill jag komma direkt, i och med att det är tre i rad nu och vi har så pass bra lag och alla är inställda på att gå för guld, säger 26-åringen i en intervju med Hockeynews.

Klingberg hyllar Frölunda

Ett annat guldlag som Klingberg följt den här säsongen är just Frölunda. NHL-backens gamla klubb gjorde ingen i Göteborg besviken när man vann SM-guldet för bara några veckor sedan.
– Det är fantastiskt kul, absolut. CHL-guld och SM-guld igen. Det är riktigt stort. Det är bra för hockeyn i Göteborg. Många som vill börja spela hockey, säger John Klingberg till hockeysajten.

John Klingberg, Tre Kronor
180521 John Klingberg firar VM-guldet i Kungsträdgården dagen efter finalen i ishockey-VM den 21 maj 2018 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Öppnar för SHL-comeback

Och Klingberg är heller inte helt omöjlig när frågan om en möjlig återkomst till SHL och Frölunda kommer på tal. Man kan lugnt säga att dörren fortsätter att vara öppen.
– Det är i så fall i slutet av karriären om man inte får något kontrakt där borta. Det hade varit kul att göra något sista år hemma i Sverige, men det är förhoppningsvis tio år bort, säger han i intervjun.

Klingberg har för närvarande kontrakt med Dallas till och med 2022. Och med tanke på hans status i Nordamerika och åldern på bara 26 år så lär det nog dröja ett bra tag innan vi kan få se stjärnbacken i svensk hockey igen.

LÄS MER: Svenska miljonsmällen(!) – om Tre Kronor tar ett nytt VM-guld

Oroväckande orden om Erik Karlssons framtid – efter stora hjälterollen i natt