Tre Kronor-stjärnans ilska – ryter ifrån efter NHL-spelarnas OS-besked: ”Undrar vad skillnaden är…”

Det ser ut att bli ett OS utan några stjärnor från NHL.
Då kommer landslagen plocka spelare från de europeiska ligorna.
Något som fått Tre Kronor-backen Magnus Nygren att reagera.
– Jag undrar vad skillnaden är, säger han.

Det rapporterades att NHL:s spelarfack hade ett möte tillsammans med ligan i går kväll, för att ta ett sista beslut om det blir några spelare från världens bästa hockeyliga i OS eller inte. Ryktena tyder på att det inte kommer bli det, och i stället kommer spelare från Europa få chansen i stället.

”Ingen verkar bry sig”

Då blir helt plötligt HC Davos backstjärna Magnus Nygren aktuell. Men 31-åringen ställer sig frågan varför de kan åka men inte NHL-spelarna.

– Vi vill också kunna spela hockey under så pass normala förhållanden som möjligt. Ingen – och jag är rätt säker på att jag pratar för alla – vill åka till Kina, hamna i karantän och spela ett OS bara för att det ska spelas, säger han till SportExpressen och fortsätter:

210525 Pär Lindholm, Magnus Nygren, Mario Kempe and Adrian Kempe of Sweden celebrates after the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Switzerland and Sweden on May 25, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

– Dessutom inför tomma läktare, som det verkar bli. ”Skicka dit de där jävla lössen från Europa i stället”, det är lite så det känns. Ingen verkar bry sig hur vi ser på saker och ting.

Den före detta Färjestad-försvararen menar att det är ingen skillnad på dem och NHL-spelarna. Förutom att de sistnämnda är bättre på ishockey.

”Vill inte sitta i karantän”

– Vi är inte lika duktiga hockeyspelare, vi tjänar inte lika mycket pengar, vi spelar inte i den största ligan, men fakta kvarstår: Vi vill också spela under rättvisa, säkra förhållanden, säger Nygren.

Han får inte ihop logiken:

– Vi vill inte sprida smittan vidare. Vi vill inte sitta i karantän, varken på hemmaplan eller i Kina. Jag undrar vad skillnaden är. Om inte de åker, varför kan vi då skicka massa flygplan från Europa?

210530 Magnus Nygren of Sweden looks dejected after receiving a two minute penalty during the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Slovakia on May 30, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

31-åringen är tydlig med att han vill att de bästa spelarna ska delta i OS. Det är det turneringen i grunden är till för. Men han hade inte tackat nej ifall frågan ställdes.

– Då åker jag, eftersom jag förutsätter att säkerheten är prio ett. Det är en tudelad fråga för… 1. Jag vill jättegärna spela OS, men… 2. Under vilka premisser? Jag spelade VM under lockdown, men som spelare vill du veta vad du ger dig in i.

LÄS MER: Henrik Lundqvist avslöjar detaljen i Ovetjkins skott – som gör dem nästan omöjliga att stoppa: ”Det var så…”

Få våra nyhetsbrev!