Tre Kronor-meriterade backen lämnar efter SM-guldet – nu helt klar för SHL-konkurrenten: "Riktigt bra"

Tre Kronor-meriterade backen lämnar efter SM-guldet – nu helt klar för SHL-konkurrenten: ”Riktigt bra”

Han blev nyligen guldmedaljör med Växjö Lakers.
Men nu väljer Tim Erixon att lämna mästarlaget.
Den Tre Kronor-meriterade backen har nu skrivit på för en SHL-konkurrent.

Efter hela åtta år i Nordamerika valde förre stortalangen Tim Erixon att flytta hem till Sverige igen 2019. Där det har blivit två SHL-säsonger hos Växjö Lakers.

Vann SM-guld

Den stora höjdpunkten kom alldeles nyligen då 30-åringen gick hela vägen med Växjö och vann SM-guld. Efter både VM-silver och VM-brons samt JVM-silver och JVM-brons fick Erixon äntligen en guldmedalj runt sin hals.

Tim Erixon, Växjö
210510 Växjös Tim Erixon jublar med LeMat pokalen efter att ha vunnit SM-guld under final fem i SHL mellan Växjö och Rögle den 10 maj 2021 i Växjö. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0109

Men nu går karriären vidare och Tre Kronor-meriterade backen lämnar mästarlaget för en nu utmaning. Han flyttar norrut och har skrivit på ett tvåårskontrakt med nya SHL-konkurrenten Timrå.
– En riktigt bra spelare som haft en defensiv roll i Växjö. Han har en bra defensiv men även en bra offensiv som jag hoppas han kommer få visa i Timrå, säger klubbens sportchef Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Byter SHL-lag

Det blev sammanlagt 19 poäng på 96 SHL-matcher i Växjötröjan och under vårens SM-slutspel gjorde Erixon 2 poäng på 14 slutspelsmatcher. Nu ser han fram emot kommande säsong med SHL-nykomlingen.
– Det ska bli kul att komma till Timrå och träffa alla och dra igång efter sommaren. Timrå är en proffsig organisation och alla snack med Nubben har känts väldigt bra. Jag är rätt all-around. Jag har spelat i både defensiva roller, som i Växjö men även lite mer offensiva. Jag tycker min styrka är att jag läser spelet bra, säger han i sin första intervju till klubbens officiella webbplats.

Tim Erixon, Växjö
200225 Växjös Tim Erixon har ont under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Luleå den 25 februari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

I samband med värvningen meddelar Timrå även att man förlängt med backen Filip Westerlund ytterligare en säsong.
– Filip är en spelare som trots sin ålder har rutiner från tidigare SHL-spel. En spelare vars utveckling gick åt rätt håll i fjol och jag är övertygad om att han kommer ha en fortsatt bra utveckling den kommande säsongen, säger sportchefen ”Nubben”.

Gillar du den här värvningen? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: SHL-lagets prestigevärvning – svensken återvänder efter 145 NHL-matcher: ”En toppback i ligan”

Få våra nyhetsbrev!