Topplagets jätteilska – efter smällen på målvakten som domarna struntade i helt(!): ”Det är helt åt helvete”

Han återvände precis från skada.
När Kevin Poulin blev påkörd och tvingades lämna matchen mot Almtuna så rasade sportchefen Per Kenttä.
– Helt åt helvete. Jag blir så jävla förbannad, säger han till Expressen.

Björklöven gick in till den pågående säsongen med enorma förväntningar på sig, inte minstdå man redan i våras stormade mot SHL och chanserna att nå dit var enligt många goda, innan alla hockeyligor stängdes ner på grund av coronaviruset. Under hösten och vintern har man dock fortsatt att övertyga, och med 25 matcher spelade av Hockeyallsvenskan så ligger man tvåa i tabellen, med 50 inspelade poäng.

Krockade olyckligt

Detta trots att man haft stora skadebekymmer på målvaktsposten. Nyförvärvet Kevin Poulin, som imponerat stort, blev skadad i november men var för bara några matcher sedan tillbaka. I går, i matchen mot Almtuna, spikade han igen fullständigt – men blev i den tredje perioden påkörd då han var långt utanför sin målbur för att spela undan en puck.

Foto: C More

Almtuna-spelaren Tobias Liljedahl körde rätt in i Poulin, som blev liggandes på isen och sedermera tvingades lämna matchen. Liljedahl klarade sig helt utan utvisning, och efteråt försvarade domarbasen Björn Wettergren beslutet.

– Vi bedömer det som en väldigt olycklig krock, efter ett race om pucken. Vi anser inte att han delar ut någon tackling, utan det är en kollision, säger Wettergren till Expressen.

Topplagets ilska

Men Björklövens sportchef Per Kenttä är inte enig, och rasar mot såväl krocken som domslutet.

– Det är helt medvetet. Han har tid att svänga undan. Jag tycker det är för jävligt att vi inte skyddar målvakter i svensk hockey. Han var först till pucken och det är solklart, säger han,

Foto: C More

Kenttä menar att det inte rör sig om någon kamp om pucken, och att det Wettergren säger är ”helt åt helvete”.

– Inte som jag ser det. Jag tycker det är för jävligt att vi inte skyddar målvakter i svensk hockey. Han var solklart först till pucken och det tycker jag är det väsentliga. Liljedahl bör också hinna undan.

LÄS MER: Kända tv-doktorns dystra dom om Henrik Lundqvists framtid inför hjärtoperationen: ”Jag kan inte se att…”

Få våra nyhetsbrev!