När Tommy Söderström fick nog och chockade sin tränare: ”Enda gången en målvakt tagit timeout”

.

Har du något minne av att en målvakt har tagit timeout? En gång har det hänt i alla fall. Här berättar Tommy Söderström om när han gjorde det – och hur chockad tränaren Mats Waltin blev.

I de flesta matcher är det något av lagen som tar timeout, men har du någon gång sett att en av spelarna väljer att göra det, utan att fråga tränaren?

Minst en gång har det hänt i alla fall, och då var det Djurgårdens Tommy Söderström som gjorde det.
– Vi mötte Leksand borta och torskade med 10-2 eller var det var. Vi spelade så jäkla dåligt och jag frågade ”Kuben” (domaren Thomas Andersson) om jag fick ta timeout. ”Ja, det får du”, sa han. Jag tog timeout, åkte upp till båset och skrek på alla, säger Söderström och fortsätter:

– För jag kunde bli sur, och Waltin (tränaren) stod som en fågelholk och frågade vad som hände? ”Jag har tagit timeout. Vi spelar så dåligt. Gör någonting”, skrek jag. Efteråt kom Waltin fram till mig och sa att det var bra att jag tagit timeout, haha. Det är väl enda gången en målvakt har tagit timeout.

– Jag träffade ”Kuben” i C Mores studio för ett tag sedan och vi skrattade åt det där minnet. Då sa han att han aldrig hade varit med om att en målvakt har tagit timeout, säger Söderström.

LÄS MER: 3 skyttekungar som fortfarande ger Tommy Söderström mardrömmar

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);