Tommy Salo avslöjar när Peter Forsberg fullständigt lackade ur på honom – och gick till angrepp: "Han blev helt galen"

Tommy Salo avslöjar när Peter Forsberg fullständigt lackade ur på honom – och gick till angrepp: ”Han blev helt galen”

Tommy Salo och Peter Forsberg spelade ihop i Tre Kronor, men det var inte alltid frid och fröjd.
Den tidigare målvakten avslöjar när stämningen inte var på topp stjärnorna emellan.
– Han pratade inte med oss på ett helt dygn, säger Salo till Expressen.

Under 90- och 2000-talet var Tommy Salo och Peter Forsberg två av de främsta spelarna i Sveriges landslag. Tillsammans tog de bland annat Tre Kronor till sitt första OS-guld, och kunde också bärga ett VM-guld och dubbla VM-silver.

Salo säger sanningen

Duon hyllas ofta som guldhjältar för mästerskapen OS 1994 och VM 1998. Salo för sina strålande räddningar i målet och Forsberg för alla poäng och avgörande straffar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tommy Salo, hockey
190213 Tommy Salo poserar för ett porträtt under en pressträff med de tävlande i 11:e säsongen av Mästarnas mästare den 13 februari 2019 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Stora framgånger på isen, men utanför rinken var det inte alltid samma smidiga samspel mellan de två spelarna. På frågan om vem som är den sämsta förloraren han stött på svarar Salo enkelt – Peter Forsberg.
– Han gillar INTE att förlora! En gång kastade ”Foppa” en kortlek i ansiktet på mig, och sen pratade han inte med mig på 24 timmar. Han bara skickade kortleken rakt i ansiktet på mig, säger han till Expressen.

LÄS MER: Niklas Wikegårds brutalt ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic – efter oväntade mötet på parkeringen: ”Odräglig rackare”

Forsbergs utfall

Det hände inte bara något enstaka tillfälle. När duon en gång var på resande fot utspelade sig en liknande händelse.
– Ännu värre var det när vi var i Spanien och spelade golf – jag, Foppa och en kompis till mig. Vi spelade kort och jag avgjorde och vann med sista kortet. Foppa blev galen och skällde ut min kompis, anklagade honom för att ha hjälpt mig vinna. Då var Foppa förbannad på oss så det hette duga. Han pratade inte med oss på ett helt dygn.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey
190427 Peter Forsberg innan Olympiatravet den 27 april 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Om den tidigare världsanfallaren senare bad om ursäkt?
– Nej, han låtsades som att inget hade hänt. Sån var han. Men vi hade spelat så mycket ihop, jag kände honom så väl. Den gången kastade han kortleken i golvet och skrek att det fick vi plocka upp. Det där var Foppa, det var därför han blev bäst i världen, säger Salo.

LÄS MER: Här dyker Zlatan Ibrahimovic mystiskt upp efter månader av spekulationer – det kan vara legendarens nya jobb