Tokmäktiga hyllningsvideon till Henrik Zetterberg – som visar vilken sanslös superstjärna han verkligen var

Henrik Zetterberg hade verkligen ALLT.
Behöver du en påminnelse?
Då är den här tokmäktiga hyllningsvideon någonting för dig.

Henrik Zetterberg draftades i sjunderundan av Detroit Red Wings, som det 210:e valet – och med tanke på det var inte många som trodde att han skulle få den enorma utvecklingen och betydelsen i klubbens historia som Zäta faktiskt hade. Direkt så visade han att han var gjord av rätt virke och i Detroit växte svensken fram som en av de bästa spelarna i hela världen, år efter år.

Makalösa karriären

Totalt blev det hela 15 säsonger i världens bästa hockeyliga och Detroit för Henrik Zetterberg, där det blev hela 960 poäng på 1 082 matcher. Men det var inte bara därför han blev så omåttligt populär bland supportrar och organisationen, för Zäta var dessutom en ledare av rang, och han bar C:et på bröstet med stolthet och skötte uppgiften strålande.

150118 Detroits Henrik Zetterberg jublar efter att ha gjort 6-4 och hattrick under ishockeymatchen i NHL mellan Detroit Red Wings och Buffalo Sabres den 18 januari 2015 i Detroit. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Zetterberg belönades under en säsong, exempelvis, med King Clancy Award, priset för den spelare som visat störst ledaregenskaper i NHL – och sällan har ett pris delats ut så rättvist, för sån var han. Uppskattad av såväl lagkamrater som motspelare, alltid sportslig och alltid en gentleman. Dessutom så nådde han stora framgångar med Red Wings, då han som lagkapten vann Stanley Cup med laget 2008.

Mäktiga videon

När Henrik Zetterberg för några år sedan avslutade sin karriär strömmade hyllningarna in från några av hockeyns största, och högt uppsatta i Detroit kunde inte nog lyfta fram den betydelse han haft då Detroit var en av NHL:s riktiga giganter. Och Zetterberg kunde verkligen göra precis allt på isen. Utöver sina ledaregenskaper hade han en vasst skott, magiska framspelningar, han var en bra tvåvägsspelare – med ett alldeles utomordentligt spelsinne.

150206 Detroits Henrik Zetterberg under ishockeymatchen i NHL mellan Colorado Avalanche och Detroit Red Wings den 5 february 2015 i Denver. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / 58478

Alla som såg honom spela vet vad man pratar om, men behövs en påminnelse om hans storhet så är den här mäktiga hyllningsvideon ett perfekt exempel. Den har samlat klipp från hans karriär, och det är bara att luta sig tillbaka och njuta av vilken stor spelare han verkligen var.

Och visst är det väl bara att hålla med den mest gillade kommentaren i kommentarsfältet till videon?
”Det enklaste jobbet i hela NHL var att vara forward bredvid Henrik Zetterberg. Bara håll ner klubban i isen, så gör man 20 mål per säsong”.

DELA för att hylla Henrik Zetterberg – vilken jäkla spelare!

LÄS MER: Börje Salming avslöjar nu karriärens värsta skada – och väljer inte(!) den gången han fick en skridsko i ansiktet

Få våra nyhetsbrev!