Tindra skriver historia i TV-pucken – och uppmanar till förändring: ”Alla borde få spela hockey”

Tindra skriver historia i TV-pucken – och uppmanar till förändring: ”Alla borde få spela hockey”

För fjärde gången någonsin kommer en tonårig tjej spela TV-pucken med killar. Men för att 15-åriga Tindra Holm ska nå den riktiga drömmen så väntar större hinder.

För några veckor sedan väckte 15-åriga Tindra Holm stora rubriker i sport-Sverige. Hockeymålvakten fick då beskedet att hon tagit en plats i klassiska TV-pucken, juniorturneringen för killar.

Bara Erika Holst, Frida Nevalainen och Jenni Asserholt har lyckats med samma bedrift att slå sig in bland killarna innan. Men att skriva historia på det sättet är inte så speciellt för Tindra. Hon är ju van.
– Jag tänker inte så mycket på det eftersom jag alltid har spelat med killar. Jag blev lika glad som alla andra som blev uttagna. Det är mest folk utifrån som reagerar men jag tycker inte att det är så speciellt. Jag jämför mig inte med andra tjejer utan bara med killarna, säger hon i en intervju med Sportbladet.

Drömmen är att nå högsta nivå och A-landslaget ”Damkronorna”. Men för att nå dit måste tonåringen lämna Skellefteå. Stadens stolthet AIK har nämligen inget damlag och just nu spelar Tindra med killarnas U16-lag.
– Jag tycker det är lite konstigt. Det känns som att alla borde få chansen att spela hockey. Nästan alla andra SHL-klubbar har ju damlag, säger hon i intervjun med Sportbladet.
– Jag tycker att de borde satsa mer. Jag ser ingen anledning till varför man inte skulle göra det. Klubben har en bra ekonomi och vill vara en ledande klubb i Sverige. Alla tjejer som vid satsa på hockey måste ju flytta.

LÄS MER: Här tar 15-årige tjejen en plats – bland 527 killar i TV-pucken.

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.