Timrå-forwardens fina gest till Almen Bibic — efter otäcka smällen

Almen Bibic fördes till sjukhus efter den tuffa smällen mot Timrå igår.
På Twitter delar nu Linköpings-backen med sig av en fin hälsning från Patrik Blomberg, som tacklade honom.
”Det ger min fulla respekt”, skriver Bibic.

Det var i den första perioden i matchen mellan Linköping och Timrå som olyckan var framme. Patrik Blomberg satte in en tackling på Almen Bibic som träffade olyckligt upp mot ansiktet.

Fördes till sjukhus

Backen flög i isen med ansiktet först och låg orörlig på isen. Efter några minuter kunde ambulanspersonal hjälpa honom upp på en bår och köra honom till sjukhus.

Foto: Bildbyrån

– Tacklingen tar väldigt olyckligt. den tar olyckligt. Han åker rakt ner i isen, Bibic. Inga roliga scener, oj, vad otäckt. Ambulanspersonal är på väg in med bår, sa kommentatorn Jörgen Larsson i C More då.

Senare under kvällen skickade backen en hälsning via Instagram och konstaterade att han, trots omständigheterna, mår bra.

”Jag mår efter omständigheterna bra. Stort tack till alla som hör av sig, så här mycket kärlek har jag inte fått på sociala medier någonsin, jag blir verkligen glad i hela kroppen, Tack;” skrev Bicic.

Fina gesten från Blomberg

Under torsdagen publicerade Almen Bibic, som gör sin första hela säsong i Linköping, en bild på sin Twitter. Timrå-forwarden Patrik Blomberg, hörde av sig till honom och bad om ursäkt för händelsen i ett SMS.

Bibic la ut bilden på Twitter tillsammans med en fin text till sin motståndare.
”Patrick Blomberg tar sig tid att skicka ett sms trots att han inte gjort något fel. Det ger min fulla respekt”, skriver han på Twitter.

När Bibic åter är tillbaka på isen är ännu oklart. Linköping har ett längre uppehåll och spelar inte förrän nästa söndag mot Skellefteå. För Timrås del väntar match redan under lördagen när man gästar Djurgården på Hovet.

Dela för att hylla Patrik Blombergs fina gest mot Almen Bibic!

LÄS MER: Uppgifter: Förre guldhjälten aktuell för toppjobb i SHL-klubben

Mardrömsbeskedet: SHL-stjärnan borta resten av året