Mardrömsbeskedet: SHL-stjärnan borta resten av året

Patrick Cehlin åkte på en smäll mot huvudet på försäsongen.
Nu kommer det dystra beskedet.
Forwardsstjärnan sjukskrivs och blir borta året ut.

Patrick Cehlin var en av Luleås absolut bästa spelare i fjol. Forwarden stod för 24 poäng på 36 matcher, men missade slutet av säsongen på grund av en smäll mot huvudet.

Cehlin sjukskriven

Efter en lyckad försäsong åkte Cehlin på ytterligare en huvudskada i den sista försäsongsmatchen. Sedan dess har han inte funnits med på isen och nu kommer Luleå med ett tungt besked.

Foto: Bildbyrån

Via ett pressmeddelande meddelar Luleå att Cehlin blir borta året ut. Allt talar för att det är ytterligare en hjärnskakning stjärnan har åkt på, men Luleå väljer att inte specificera skadan.

”Under torsdagen träffade Patrick Cehlin representanter för LHF:s Medical Team och man enades om att sjukskriva honom till och med nyår för att därefter göra en ny utvärdering om hans framtid som hockeyspelare.” skriver Luleå i pressmeddelandet.

– Det är så klart väldigt tråkigt för Patrick att han är i den här situationen. Men det känns samtidigt bra att han och vårt Medical Team har fattat det här beslutet att sjukskriva honom fram till och med nyår så att han kan fokusera helt på sin rehabilitering och bli bra igen, säger klubbens GM Stefan Nilsson.

Luleå kan värva

Cehlin har även representerat Djurgården, Leksand och Rögle och dessutom fått chansen i Nordamerika. Under tre säsonger spelade han i AHL och gjorde där totalt 118 matcher och 59 poäng.

Foto: Bildbyrån

I och med det tunga tappet öppnar Luleå för att värva. Stefan ”Skuggan” Nilsson konstaterar att det får ta den tid det tar innan en eventuell ny spelare ansluter till laget.
– När nu det här beslutet är fattat intensifieras vår omvärldsbevakning för att se över vilka spelare som finns tillgängliga för att stärka upp vårat lag. Vi har ingen tidtabell för detta utan det viktiga är att det blir bra för föreningen i det långa loppet, säger Nilsson.

Luleå ligger på niondeplats i SHL med nio poäng på åtta matcher. På lördag tar man emot jumbon Rögle för att nästa torsdag åka till Göteborg för bortamöte med Frölunda.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/5NUozGKpdWPOUpJswss3Se-hJlnYgVl1PVTua6xFmLtHCl8mvj8EMsCr1_peTquc?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Uppgifter: Förre guldhjälten aktuell för toppjobb i SHL-klubben

Här kastar svensken handskarna för första gången – gör upp mot storstjärnan

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);