Thomas ”Bulan” Berglunds stora ilska – reagerar nu kraftigt efter rysarförlusten: ”Blir jävligt less på det”

Thomas ”Bulan” Berglunds stora ilska – reagerar nu kraftigt efter rysarförlusten: ”Blir jävligt less på det”

Skellefteå utjämnade kvartsfinalserien.
Då rasade Thomas ”Bulan” Berglund – mot domarna.
– Jag vet inte om de har bytt namn eller vad fan det är, säger han.

Det har varit ont om dramatik i kvartsfinalerna i årets SM-slutspel, då tre av fyra serier slutade med att ett lag vann med 4-0 i matcher. Men i serien mellan Luleå och Skellefteå så bjuds vi på rejäl spänning, och i går stod det klart att det blir en sjunde och helt avgörande match mellan lagen.

Bulans ilska

Skellefteå hade kniven mot strupen och var tvingade att vinna för att undvika att gå på semester, men man fick sämsta möjliga start då Luleå kunde göra 1-0 mitt i den första perioden, och senare även 2-0. Men Skellefteå fick in en snabb reduceringspuck och i den tredje perioden fullbordade Pär Lindholm vändningen genom att göra 3-2.

210419 Luleås tränare Thomas Berglund under kvartsfinal sex i SHL mellan Luleå och Skellefteå den 19 april 2021 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Ställningen var sedan 4-3 till Skellefteå när Luleå i det absoluta slutskedet tryckte på ordentligt för en kvittering – och man kom riktigt nära. Med bara sekunder kvar av matchen hade Luleå-spelare chansen att lägga in pucken i öppet mål, men klubben hakades fast i en Skellefteå-spelare. Domaren valde att inte blåsa på situationen, vilket fick Luleå-tränaren Thomas Berglund att rasa efteråt.

– Det finns en sak som man ska se som en domare vad som händer och de lyckas missa det. Han har öppen kasse, de står där och håller i honom och de klämmer fast klubban under armen… men de lyckas missa det på något konstigt sätt, säger han i C more.

”Blir jävligt less på det”

Berglund var än mer kritisk till det faktum att han inte fick kontakt med rättskiparna.

– Sen pratar man om kommunikation med domarna, jag har försökt prata med dem hela serien men jag vet inte om de har bytt namn eller vad fan det är, det går inte att få kontakt med dem. Jag ropar deras namn men de verkar inte reagera på det. Det blir jag jävligt less på, säger Bulan.

210412 Luleås tränare Thomas Berglund under kvartsfinal två i SHL mellan Skellefteå och Luleå den 12 april 2021 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Efter matchen blev det även storbråk på isen efter att Luleå-backen Erik Gustafsson, efter slutsignal, träffade Pär Lindholm med ett slagskott, vilket inte uppskattades. Minst sagt heta känslor, med andra ord, och det lär inte bli kallare när lagen möts i den sjunde och avgörande matchen redan i kväll.

– I vilket fall som helst gör vi ingen bra match och Skellefteå vinner rättvist i dag, det blir en sjunde och vi ser fram emot det, säger ”Bulan”.

LÄS MER: Knallen: William Nylander petas nu helt – straffas stenhårt efter stora missen inför(!) matchen

Få våra nyhetsbrev!