Knallen: William Nylander petas nu helt – straffas stenhårt efter stora missen inför(!) matchen

Misstag innan matchen.
Då petas William Nylander helt i natt.
– Det är ett enkelt val, säger tränaern Sheldon Keefe.

Snacka om stökig säsong för William Nylander. Svensken sågades inledningsvis för att, enligt många experter, han hade en tendens att hamna utanför matchbilden under långa stunder, men efter att ha fått stor kritik så har han spelat karriärens kanske bästa hockey och han har stundtals öst in poäng.

Kommer att petas

Nylander tvingades dessutom stå över flera matcher då han hamnade på NHL:s coronalista, och han hann bara vara tillbaka i en match innan han saknades igen. När Toronto Maple Leafs på måndagen tränade inför bortamötet mot Vancouver Canucks så var Nylander iklädd en reservtröja. Och Nylander kommer även att missa nattens match.

William Nylander, Toronto Maple Leafs
171223 Maple Leafs William Nylander under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 23 december 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87574

Anledningen är att han petas helt av tränaren Sheldon Keefe – efter att ha kommit sent till ett lagmöte.

– Det är ett enkelt val och ingen svår situation. Han var sen till ett möte imorse och kommer inte att spela matchen. Han fick vara vid sidan på träningen i dag och vi kommer att prata om det hela senare. Det är så enkelt, säger Keefe till kanadensisk media.

Succé i återkomsten

Keefe var dock öppen med att man kommer att diskutera det hela inom tränarstaben, men bara faktumet att Nylander fick ha den gråa reservtröjan på träningen brukar signalera tydligt att man inte är aktuell för spel kommande match. För Nylander är det alltså ett dråpslag, då han precis var tillbaka efter ett långt uppehåll.

William Nylander, Tre Kronor
190519 William Nylander of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Nylander hade aldrig corona själv, men meddelade själv in att han hade umgåtts med en person som senare visade symptom för sjukdomen. Det ledde till att han fick sättas i självisolering och karantän, och han tvingades visa på negativa coronatest nio(!) dagar i rad innan han fick återvända till spel i söndags. Då gjorde han stor succé direkt då han spelade fram till Maple Leafs båda mål mot Vancouver.

Varför Nylander kom sent till mötet har inte framgått.

LÄS MER: Robin Figren avslöjar den värsta psykningen han fått i SHL – och pekar ut FBK-profilen: ”Jag satte i halsen”

Få våra nyhetsbrev!