Teemu Selännes stenhårda attack – rasar mot finska hockeyikonen: ”Han har smuts på sina händer”

Teemu Selänne har försökt ta tillbaka klubben Jokerit till den finska ligan. Nu går han till stenhård attack mot Jari Kurri och anklagar ikonen för att ha satt stopp för affären.
– Han har smuts på sina händer, säger Selänne

Teemu Selänne är tveklöst en av Finlands allra största hockeylirare genom tiderna. Forwarden har över 20 säsonger i NHL, och la handskarna om Stanley Cup-pokalen en gång under karriären.

Vill köpa loss Jokerit

Men Selännes hockeyresa startade i Jokerit. En klubb finnen är starkt förknippad med och där han tog sina allra första skär som seniorspelare. Den klassiska klubben från Helsingfors har sedan 2013 tillhört KHL, och Teemu Selänne tillsammans med flera andra vill nu köpa loss klubben och ta tillbaka Jokerit till den finska ligan.

030429 Ishockey, VM, Finland: Teemu Selanne. © Bildbyrån – 26777 D

Affären var i princip klar men gick till sist i stöpet. Nu anklagar Teemu Selänne ikonen Jari Kurri, som inte har någon officiell roll men figurerar i klubben, för att att ha satt stopp för köpet.

– Vi kontaktade dem säkert femtio gånger. Vi hade en plan som hade gynnat alla parter och där ett övertagande hade trätt i kraft den 1 september. Allt var i princip klart, men Jari fick panik, säger han till Helsingin Sanomat.

”Har smuts på sina händer”

Den finska hockeyligan har varit tydliga med att alla band till Ryssland måste bytas för att Jokerit ska få licens att återvända till den finska ligan. Och ett av Selännes och hans grupp krav har varit att Jari Kurri inte ska vara kvar i klubben.

– Jari har smuts på sina händer, säger Selänne.

111008 Ishockey, NHL, Anaheim Ducks: Teemu Selänne. © Bildbyrån

Jari Kurri hade en betydande roll för det projekt som finansierades av ryske oligarken Vladimir Potanin som fortfarande står som ägare av arenan.

LÄS MER: Enorma hyllningen till Rasmus Dahlin – svensken rankas nu som etta(!): ”Det finns få som honom”