Tacklingen som delar hela hockey-Sverige – nu anmäls backen till disciplinnämnden

Niclas Andersén satte in en tackling mot huvudet på Patrik Westerholm.
Det fick Frölunda-tränaren Roger Rönnberg att rasa.
Nu anmäls Brynäs-backen till disciplinnämnden.

Frölunda åkte på sin tredje raka förlust i SHL. Det efter nederlag mot Brynäs efter förlängning under torsdagen.

Rasade mot domarna

Fokus efteråt skulle däremot inte handla om resultatet. Det skulle bli om Niclas Anderséns tackling i slutet av matchen.

Med mindre än en minut kvar av förlängningen satte backen in en tackling mot huvudet på Patrik Westerholm.

Domarna valde att fria och i situationen efter avgjorde Daniel Mannberg matchen. Det fick Frölundas tränare Roger Rönnberg att rasa.
– Jag är väldigt väldigt besviken på domarna, säger Rönnberg till CMore och fortsätter:
– Det är en solklar femma. Vi fick Mats Rosseli Olsen avstängd i tre matcher för en mindre tackling. Nu gäller inte den regeln den här matchen trots att domarna har tillgång till jumbotronen. Jag är lite trött på den här inkonsekvensen. Det är solklart, han har inte ens pucken och får en tackling rakt i huvudet. Det är oerhört respektlöst.

Anmäls efter tacklingen

Trots att domarna valde att fria kommer nya besked under fredagen.

Disciplinnämnden meddelar att Andersén anmäls efter tacklingen.

” Långt efter att pucken har passerat Westerholm kommer Brynässpelaren Niclas Andersén och tacklar Westerholm. En tackling som är sen på en ej puckförare, från blinde side och första kontakten är i huvudet. Andersén har möjligheten att inte tackla och åka efter pucken som Westerholm vill göra, då han blir tacklad”, skriver disciplinnämnden i anmälan.

Frölunda ligger fortsatt kvar på andraplats i tabellen trots poängtappet medan Brynäs återfinns på åttondeplats.

Se situationen igen i spelaren nedan:

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/DkC6oheRTsZ0vRxo2kdGIxr6qdR3ZEGJE6O_-5XydjQK8K7zvP7EK0tuXbX_zb4N?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Tre Kronor-stjärnan öppnar för SHL-återkomst: ”Jätteaktuellt”

Uppgifter: SHL-klubben spänner musklerna – vill dubbelvärva från ligarivalerna

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);