SVT-expertens sågning av Grönborg – efter uppmärksammade situationen: "Idiotiskt!"

SVT-expertens sågning av Grönborg – efter uppmärksammade situationen: ”Idiotiskt!”

.

Sverige lyckades med nöd och näppe vinna mot Lettland i hockey-VM. 
Men det som alla pratar om efter matchen är Lettlands 4-4-mål – och Grönborgs coach challenge.
– Idiotiskt. Är man det minsta osäker på det här så ska man inte ta det, säger SVT-experten Mikael Renberg i sändningen. 

Sverige är klart för kvartsfinal i hockey-VM efter jättedramatik i matchen mot Lettland. Dennis Rasmussen avgjorde med sekunder kvar av matchen och Rikard Grönborg kunde andas ut. Men det satt långt inne.

Tre Kronor
FOTO: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Tre Kronor till kvartsfinal efter drama

Det märktes att Lettland hade allt att vinna och i den tredje perioden chockade man Tre Kronor genom två snabba mål. Sverige var mycket illa ute, men tack vare Anton Lander och Patric Hörnqvists mål till såg det ut att gå vägen.

Med drygt tre och en halv minut kvar av matchen kom kallduschen. Roberts Bukarts kvitterade till 4-4, men målet föranleddes av videogranskning – och domaren godkände. Då utmanade Rikard Grönborg domslutet med en så kallad ”coach challenge”.

Renbergs sågar Grönborg: ”Idiotiskt”

Efter lång betänketid avslog domaren Grönborgs coach challenge och i stället fick Sverige spela med en man mindre.

Nu sågar SVT-experten Mikael Renberg den svenske förbundskaptenen.
– Idiotiskt. Även om man tycker det är offside så blir man mer och mer osäker. Är man det minsta osäker på det här så ska man inte ta det (Coach’s Challenge). Det står 4-4 och man behöver inte chansa inte det här beslutet. Det är osmart av Sverige att utmana det här, säger Renberg i SVT.

”Det var hårfint”

Grönborg står fast vid att han tog rätt beslut.
– Jag har inte sett det själv men jag har fått klara indikationer på att det ska vara offside. Men det känns inte som att man har flyt där, det är lite ”high chaparall” från domarna som kommer och ber om ursäkt efteråt. Att det var hårfint, säger han till SVT.

Dennis Rasmussen blev stor hjälte i slutsekunderna när han sköt Sverige till kvartsfinal. Men härnäst väntar match mot Ryssland, i morgon kväll.

Se situationen här:

[arve url=”https://www.viafree.se/embed/sport/sveriges-kalldusch-lettland-kvitterar-i-slutskedet?partnerId=036f615f-3f87-40d3-885b-eb69637f1d86&autoplay=true” aspect_ratio=”1:1″ /]

DELA artikeln för att säga vad du tycker om det här!

Hockey VM 2019: TV-tider, spelschema och resultat